Κορωνοϊός: 31 νέα κρούσματα – 99 νεκροί – 73 διασωληνωμένοι – 2145 ασθενείς

Στα 31 τα νέα κρούσματα κορωνοϊού που καταγράφηκαν το τελευταίο εικοσιτετράωρο στη χώρα μας σύμφωνα με την νεότερη ενημέρωση του υπουργείου Υγείας, για την πορεία της πανδημίας στη χώρα, από τον λοιμωξιολόγο Σωτήρη Τσιόδρα.

Παράλληλα  ένας ασθενής έχασε τη ζωή του με τον συνολικό αριθμό των νεκρών να αγγίζει τους 99. Οι 26 είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες.

Τα συνολικά κρούσματα στη χώρα είναι 2145.

73 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι ενώ 16  ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Ο

κ. Τσιόδρας ανακοίνωσε πως αποφασίστηκε να πραγματοποιηθεί εθελοντική μελέτη με συμμετοχή ανθρώπων που έχουν αναρρώσει από τον ιό. Θα ληφθεί πλάσμα αίματος με αντισώματα από τους ιαθέντες και θα εγχυθεί στο αίμα ασθενών.

Ο κ. Τσιόδρας έκανε αναφορά στις ΗΠΑ, λέγοντας πως για πρώτη φορά στην ιστορία και οι 50 πολιτείες έχουν κηρυχτεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Για το γηροκομείο με κρούσματα κορωνοϊού

«Πολλαπλά κλιμάκια του ΕΟΔΥ μετέβησαν σε οίκους ευγηρίας και σε άλλες δομές. Οι ευπαθείς ομάδες είναι η κύρια ομάδα που θέλουμε να προστατευτεί. Σε αυτές τις δομές παρατηρήθηκε διασπορά του ιού για αρκετές εβδομάδες. Δόθηκαν αναλυτικές οδηγίες για τη λειτουργία των δομών βάσει του πρωτοκόλλου, ενώ μοιράστηκε και προστατευτικό υλικό», είπε ο κ. Τσιόδρας για τα κρούσματα κορωνοϊού σε γηροκομείο και συνέχισε: «Όλοι οι θετικοί ασθενείς απομακρύνθηκαν από τη δομή. Τα μόνα άτομα που θα μπορούν να επισκέπτονται είναι το προσωπικό, συνεχής χρήση χειρουργικής μάσκας, πλύσιμο χεριών πριν και μετά την επαφή με τα άτομα, οι εργαζόμενοι που έχουν συμπτώματα δεν πρέπει να προσέρχονται στον χώρο εργασίας».

Keywords
Τυχαία Θέματα