Κορωνοϊός: 12χρονο κορίτσι από το Βέλγιο το νεαρότερο θύμα στην Ευρώπη

Ένα κορίτσι 12 ετών πέθανε στο Βέλγιο από τoν κορωνοϊό, γνωστοποίησαν σήμερα οι υγειονομικές αρχές της χώρας με την ευκαιρία της ανακοίνωσης του καθημερινού απολογισμού της πανδημίας, επισημαίνοντας πως πρόκειται για μια πολύ σπάνια περίπτωση.

«Είναι ένα πολύ σπάνιο γεγονός, αλλά μας έχει αναστατώσει», δήλωσε ο δρ Εμανουέλ Αντρέ, ένας από τους εκπροσώπους των αρχών, όπως μετέδωσε το ΑΠΕ-ΜΠΕ. Είναι η πρώτη φορά που αναφέρεται ο θάνατος ενός παιδιού εξαιτίας του κορονοϊού στο Βέλγιο,

όπου 705 άνθρωποι έχουν ήδη χάσει τη ζωή τους από την Covid-19, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία.

Αυτό είναι το νεαρότερο θύμα στην Ευρώπη.  καθώς την τραγική πρωτιά μέχρι σήμερα κρατούσε ένας 14χρονος ποδοσφαιριστής από την Πορτογαλία, που πέθανε την Κυριακή 29/3.

Ο Βίτορ Ραφαέλ Μπάστος Γκοντίνιο είναι το νεαρότερο καταγεγραμμένο θύμα του κορωνοϊού στην Ευρώπη, λίγες μόλις μέρες μετά το θάνατο μιας μαθήτριας από τη Γαλλία.

Το αγοράκι φέρεται να είχε αυτοάνοσο νόσημα, ψωρίαση. Ο πιτσιρικάς έφυγε από τη ζωή σε νοσοκομείο της Σάντα Μαρία Ντα Φέιρα.

Ο 14χρονος Βίτορ αγαπούσε το ποδόσφαιρο και έπαιζε στην ομάδα της Μαδέσα, στην περιοχή του Αβέιρο.

Η καταγωγή του ήταν από το Οβάρ, 40 χιλιόμετρα νότια του Πόρτο. Εισήχθη στο νοσοκομείο μια εβδομάδα πριν το θάνατό του, εξαιτίας ενός επίμονου βήχα.

Το αποχαιρετιστήριο μήνυμα της ομάδας του στον Βίτορ είναι σπαρακτικό: «Αυτή τη φορά δεν μπόρεσες να ντριμπλάρεις τον αντίπαλο, όπως τόσες φορές έκανες! Είμαστε κομμάτια και χωρίς λόγια! Αναπαύσου εν ειρήνη Πρωταθλητή!».

Keywords
Τυχαία Θέματα