ΚΟΜΙΣΙΟΝ: Θετική η αξιολόγηση της τρόικας – Πιθανή η εκταμίευση της δόσης χωρίς νέα αποστολή στην Ελλάδα

Οι μεταρρυθμίσεις που έχουν συντελεστεί στην Ελλάδα έχουν υπερβεί τα προσδοκώμενα και ήδη βλέπουμε σημαντικά και σταθερά αποτελέσματα, δήλωσε σήμερα από τις Βρυξέλλες ο εκπρόσωπος του ευρωπαίου επιτρόπου Οικονομικών Υποθέσεων Όλι Ρεν.

«Συνολικά το μήνυμα είναι θετικό, αλλά υπάρχει ακόμη πολύ δουλειά να γίνει», είπε ο Σάιμον Ο’ Κόνορ αναφορικά με την αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος.

Σχολιάζοντας τη διακοπή των

συνομιλιών μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και της τρόικας, παρατήρησε πως «δεν είναι δραματικό να διακοπεί η αποστολή της τρόικας στην Αθήνα», διευκρινίζοντας πως η αποστολή διακόπηκε προκειμένου να συνεχιστεί η τεχνική εργασία από ελληνικής πλευράς τις επόμενες εβδομάδες.

Ο Σάιμον Ο’ Κόνορ εκτίμησε, εξάλλου, ότι η επόμενη δόση των 2,8 δισ. ευρώ μπορεί να εκταμιευθεί χωρίς να υπάρξει αποστολή της τρόικας στην Ελλάδα. Οι αρχές της χώρας, είπε, εργάζονται για την ικανοποίηση των δύο προαπαιτουμένων που έχουν τεθεί και όταν η τρόικα κρίνει ότι αυτά έχουν ικανοποιηθεί τότε εναπόκειται στην Ομάδα Εργασίας της Ευρωζώνης να αποφασίσει την εκταμίευση.

Ο εκπρόσωπος του Όλι Ρεν πρόσθεσε ότι το κλιμάκιο της τρόικας θα επιστρέψει στην Αθήνα στις αρχές Απριλίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα