ΚΟΜΙΣΙΟΝ: Οι ελληνικές εξαγωγές θα αυξηθούν 10% το 2013 – Για στήριξη στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις στην Αθήνα ο Επίτροπος Ταγιάνι

Με στόχο τη στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και την επανεκκίνηση της πραγματικής οικονομίας στην Ελλάδα βρίσκεται σήμερα στην Αθήνα ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και επίτροπος, αρμόδιος για θέματα βιομηχανίας και επιχειρηματικότητας Αντόνιο Ταγιάνι, ο οποίος συνοδεύεται από εκπροσώπους 138 ευρωπαϊκών εταιρειών.

Οι εκπρόσωποι των εταιρειών αυτών θα συναντηθούν και θα συνομιλήσουν με ιδιοκτήτες και διευθυντικά στελέχη 413

ελληνικών ΜΜΕ με στόχο την ανάπτυξη συνεργασιών και εμπορικών εταιρικών σχέσεων, για επενδύσεις και για κοινές επιχειρήσεις. Αναμένεται να ενισχυθούν οι εταιρικές σχέσεις, προκειμένου να παρακινηθούν η βιομηχανία και οι μικρο-μεσαίες επιχειρήσεις (ΜΜΕ) της ΕΕ να αξιοποιήσουν πλήρως τις δυνατότητες ανάπτυξης εμπορικών σχέσεων με την Ελλάδα. Ειδικότερα, στόχος είναι να προωθηθούν οι επιχειρηματικές ευκαιρίες για εταιρικές σχέσεις και επενδύσεις στην Ελλάδα στη μεταποίηση γεωργικών προϊόντων διατροφής και τροφίμων, τις κατασκευές, τις βασικές τεχνολογίες γενικής εφαρμογής, την ενέργεια, την τεχνολογία πληροφοριών και επικοινωνιών, τα φαρμακευτικά προϊόντα, την υγεία και τον τουρισμό.

Όπως υπογραμμίζει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή σε σχετική ανακοίνωσή της, ο αντιπρόεδρος της Επιτροπής επιθυμεί να βοηθήσει τις ελληνικές ΜΜΕ να αντιμετωπίσουν τα τρέχοντα προβλήματα, να αναπτύξουν τις δυνατότητές τους και να συμβάλουν στην ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας, με δεδομένο ιδίως το αναξιοποίητο δυναμικό των ΜΜΕ κατά τη χρονική αυτή περίοδο.

Keywords
Τυχαία Θέματα