Κόκκινο “ταγιέρ” έραψαν για την Αττική οι λοιμωξιολόγοι -Τι εισηγούνται για ωράριο κυκλοφορίας, μαγαζιά, Μέση Εκπαίδευση

upd:Οι λοιμωξιολογόγοι της επιτροπής για τον κορωνοϊό “έραψαν” το κόκκινο “ταγιέρ” για την Αττική  φοβούμενοι έξαρση κρουσμάτων και σήμερα Παρασκευή ανακοινώνονται οι αποφάσεις της κυβέρνησης. Η πλειονότητα των μελών της επιτροπής, κλίνει προς την κατεύθυνση της λήψης άμεσων και «σκληρών» προληπτικών μέτρων.

Σύψας: Εξετάζεται απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 18.00

Αρκετά μέλη της επιτροπής εισηγούνται να μην ανοίξουν καθόλου γυμνάσια και λύκεια, αλλά μόνο η Γ’ Λυκείου λόγω Πανελλαδικών.

Για

το λιανεμπόριο το πιθανότερο είναι να επιλεγεί η λύση του click away σε ορισμένες δραστηριότητες ενώ υπάρχουν και εισηγήσεις να επιλεγεί η λύση του ραντεβού για ένδυση και υπόδηση.

Γεωργιάδης: Η αγορά θα λειτουργήσει με μέτρα-Δεν μπορεί να κλείσει

Εξετάζεται απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 6:00 το απόγευμα έως τις 5:00 το πρωί στις «κόκκινες» περιοχές

Διπλασιάστηκαν τις τελευταίες ημέρες οι εισαγωγές στο «Σωτηρία»

«Στις αποφάσεις μας θα λάβουμε υπ’ όψιν και άλλους παράγοντες, όπως η διαθεσιμότητα των ΜΕΘ, των κλινικών κ.α. Στο ”Σωτηρία” το τελευταίο διάστημα διπλασιάστηκαν τα περιστατικά. Αυτό είναι μια σημαντική εξέλιξη», σημείωσε το μέλος της επιτροπής, ξεκαθαρίζοντας ότι όλα αυτά ήταν αναμενόμενα λόγω της άρσης των μέτρων, αλλά και των εικόνων που παρατηρήθηκαν στην αγορά.

Μιλώντας το πρωί στην τηλεδιάσκεψη του υπουργικού συμβουλίου, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε ότι η απάντηση της κυβέρνησης σε ενδεχόμενο επιδείνωσης της κατάστασης «θα είναι πάντα δυναμική». «Μένουμε σε διαρκή επιφυλακή ώστε να παρεμβαίνουμε όταν αυτό χρειάζεται. Δεν είναι δηλαδή πολιτική “βλέποντας και κάνοντας”, είναι ακριβώς το αντίθετο: βλέπουμε ώστε να ξέρουμε ακριβώς τι κάνουμε», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης και υπογράμμισε στέλνοντας το σχετικό μήνυμα ότι: «Ανοίγουμε δραστηριότητες όταν τα κρούσματα υποχωρούν, τις περιορίζουμε όταν αυτά αναζωπυρώνονται. Κρατάμε τις απαραίτητες ισορροπίες ανάμεσα στις ανάγκες της δημόσιας υγείας και της εθνικής οικονομίας, αποφασίζοντας κάθε εβδομάδα ανάλογα με τα δεδομένα».

Keywords
Αναζητήσεις
rss
Τυχαία Θέματα