“Κόκκινες κάρτες” έβγαλε ο έλεγχος της Κομισιόν στους εθνικούς προϋπολογισμούς του 2014

Για πρώτη φορά φέτος, οι χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, κλήθηκαν να υποβάλλουν τα προσχέδια των προϋπολογισμών τους για το 2014 στην Κομισιόν προς έγκριση.

Σήμερα, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ανακοίνωσε τα αποτελέσματα της αξιολόγησης των σχεδίων, για το αν και κατά πόσο πληρούν τα κριτήρια και τις υποχρεώσεις στο πλαίσιο του Συμφώνου Σταθερότητας και Ανάπτυξης (SGP).

Οι προϋπολογισμοί της Ιταλίας, της Ισπανίας, της Φινλανδίας, του Λουξεμβούργο και της Μάλτας, είναι επίφοβοι με την Κομισιόν να προειδοποιεί ότι υπάρχει κίνδυνος αποτυχίας

στην εφαρμογή τους.

Η Κομισιόν δίνει το «πράσινο φως» στους προϋπολογισμούς της Γερμανίας και της Εσθονίας, χωρίς αστερίσκους, καθώς θεωρεί ότι πληρούν τις προϋποθέσεις του SGP.

Για τρεις χώρες, τη Γαλλία, την Ολλανδία και τη Σλοβενία, η Κομισιόν σημειώνει ότι τα προσχέδια του προϋπολογισμού είναι συμβατά με το Σύμφωνο Σταθερότητας, ωστόσο δεν υπάρχουν περιθώρια για πιθανή ολίσθηση, καθώς θα έθετε σε κίνδυνο τη μείωση του υπερβολικού ελλείμματος.

Για πέντε χώρες (Ισπανία, Ιταλία, Λουξεμβούργο, Μάλτα, Φινλανδία), η Κομισιόν προειδοποιεί ότι τα σχέδια δημοσιονομικών προγραμμάτων ενέχουν κίνδυνο μη συμμόρφωσης.

Για την Ισπανία και τη Μάλτα, τα σχέδια περιέχουν κινδύνους όσον αφορά τη συμμόρφωση με τις συστάσεις, ενώ για την Ιταλία, ενδέχεται τα τρέχοντα σχέδια της για μείωση του χρέους, να τεθούν σε κίνδυνο το 2014.

Original article: “Κόκκινες κάρτες” έβγαλε ο έλεγχος της Κομισιόν στους εθνικούς προϋπολογισμούς του 2014.

Keywords
Τυχαία Θέματα