ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ: Οι τράπεζες δίνουν “ανάσα” στους δανειολήπτες – Ποιά μέτρα θα πάρουν

Μπροστά στον κίνδυνο μιας συνολικής κατάρρευσης της καταναλωτικής πίστης και με δεδομένη την αδυναμία των περισσοτέρων δανειοληπτών να εξυπηρετήσουν τις οφειλές τους, οι τράπεζες έχουν καταλήξει σε ένα πακέτο ρυθμίσεων με διπλό στόχο:

Να δώσουν “ανάσα” στους δανειολήπτες, αλλά και να διασφαλίσουν όσες περισσότερα μπορούν από τις βεβαιωμένες οφειλές των πελατών τους που προσώρας δεν εισπράττουν.

Σύμφωνα με την εφημερίδα “Το Έθνος” μεταξύ των ρυθμίσεων που προωθούν οι τράπεζες

για τα “κόκκινα” δάνεια (που σωρευτικά ξεπερνούν πλέον τα 68 δισ. ευρώ) περιλαμβάνεται ακόμη και το “πάγωμα” την καταβολής των δόσεων για τους οικονομικά αδύναμους, ενώ παράλληλα προωθούνται πακέτα με τα οποία θα επιμηκύνεται η αποπληρωμή του δανείου ώστε να μειωθεί η μηνιαία δόση.

Μια ακόμη λύση είναι η μείωση της δόσης στο ύψος ενός μέσου ενοικίου, ανάλογα με το σπίτι για το οποίο πήρε κάποιος στεγαστικό δάνειο.

Προωθούνται επίσης λύσεις που περιλαμβάνουν πάγωμα των δόσεων με πληρωμή μόνο των τόκων για διάστημα 3 ετών.

Τέλος θα δοθεί στους δανειολήπτες η δυνατότητα να συγκεντρώσουν το σύνολο των οφειλών τους από στεγαστικά, καταναλωτικά και κάρτες σε ένα δάνειο, με ταυτόχρονη επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής, ενώ θα γίνεται και ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών με πιο ευνοϊκούς όρους.

Original article: ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ: Οι τράπεζες δίνουν “ανάσα” στους δανειολήπτες – Ποιά μέτρα θα πάρουν.

Keywords
Τυχαία Θέματα