Κοινοτικός αξιωματούχος: Η Ελλάδα έχει μείνει πίσω στην εκτέλεση των προαπαιτούμενων

17:28 6/2/2019 - Πηγή: BankWars

Οι ελληνικές αρχές υπολείπονται σε ό,τι αφορά την εκτέλεση των προαπαιτούμενων και σε ό,τι αφορά την ταχύτητα εφαρμογή τους”, προειδοποίησε σήμερα κοινοτικός αξιωματούχος, με αρμοδιότητα να ενημερώσει τον Τύπο στις Βρυξέλλες για την προετοιμασία του eurogroup της ερχόμενης Δευτέρας 11 Φεβρουαρίου.

Τα 16 προαπαιτούμεν συνδέονται με την εκταμίευση περίπου 750 εκ. ευρώ από κέρδη επί ελληνικών ομολόγων (ANFA και SMPs) αλλά και την κατάργηση του περιθωρίου αύξησης των επιτοκίων των δανείων του EFSF,
κάτι που θα κριθεί τελικώς, μετά από έκθεση που θα εκπονήσει η Κομισιόν στις 27 Φεβρουαρίου, υπόψιν της συνεδρίασης των Υπουργών της 11 Μαρτίου.

Σημειώνεται ότι το euro working group είχε ενημερωθεί για το θέμα την περασμένη Πέμπτη.

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο, ανώτερος αξιωματούχος της Ευρωζώνης, κατά την ενημέρωση που παρείχε στον Τύπο στις Βρυξέλλες για το Eurogroup της ερχόμενης Δευτέρας , επιβεβαίωσε ότι η Ελλάδα δεν βρίσκεται στην ατζέντα της συνεδρίασης και θα συζητηθεί στην επόμενη συνεδρίαση.

Σε γενικές γραμμές, σύμφωνα με τον ίδιο, η ατζέντα του Eurogroup θα είναι «μικρή» και ένα από τα ζητήματα που θα απασχολήσουν τους υπουργούς θα είναι ο ξεχωριστός προϋπολογισμός για την Ευρωζώνη. Σύμφωνα με τον αξιωματούχο, η συζήτηση αναμένεται να γίνει σε «υψηλούς τόνους» καθώς το συγκεριμένο έργο δεν έχει προχωρήσει σημαντικά.

Keywords
Τυχαία Θέματα