ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΜΕΡΙΣΜΑ: «Παράθυρο» επανεξέτασης των κριτηρίων – Στις 312.000 οι αιτήσεις – Απορρίφθηκαν 111.000 – Νέες οδηγίες

Έντυπο οδηγιών για τη σωστή συμπλήρωση της ηλεκτρονικής αίτησης για το «κοινωνικό μέρισμα» δημοσίευσε η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων. Ήδη το ενδιαφέρον για το μέρισμα είναι πολύ μεγάλο καθώς οι φορολογούμενοι σπεύδουν μαζικά να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους, ώστε να είναι μεταξύ των πρώτων που θα το εισπράξουν.

Μέχρι στιγμής, τα

στατιστικά που έχει στη διάθεσή τς η γενική γραμματεία Εσόδων αναφέρουν ότι:

Μέχρι στιγμής έχουν υποβληθεί 312.000 αιτήσεις, εκ των οποίων 70.000 έχουν ήδη λάβει προέγκριση, συνολικής αξίας 45 εκατ. ευρώ.

Δεν έγιναν αποδεκτές 111.000 αιτήσεις και 132.000 βρίσκονται σε προσωρινό στάδιο (συμπλήρωσης στοιχείων κλπ).

Στις οδηγίες της ΓΓΠΣ, επαναλαμβάνονται τα πεδία που πρέπει να συμπληρώσει υποχρεωτικά ο υποψήφιος δικαιούχος. Αυτά είναι:

Οικογενειακή κατάσταση (άγαμος, έγγαμος)Ο ΑΜΚΑΤο έτος γέννησηςΟ αριθμός παροχής της ΔΕΗ και σε περίπτωση μη ύπαρξης, η διεύθυνση.Η συμπλήρωση της ένδειξης αν έχει ποσοστό αναπηρίας άνω του 67%Τα στοιχεία επικοινωνίας (email τηλέφωνο)Ο αριθμός του IBAN

Eπίσης αναφέρεται ότι θα ζητηθούν στοιχεία για τον σύζυγο, τα προστατευόμενα τέκνα και τα πρόσωπα που φιλοξενούνται στην ίδια οικεία. Τα στοιχεία που θα ζητηθούν για τα συγκεκριμένα πρόσωπα είναι:

Η σχέση του αιτούντος με το μέλος που υποβάλλει την αίτηση (σύζυγος, προστατευόμενο τέκνο, ανήλικος φιλοξενούμενος κλπ)Ο ΑΦΜ για τους ενήλικους και για όσους ανήλικους διαθέτουνΟ ΑΜΚΑΤο έτος γέννησηςΗ ένδειξη αν έχει ποσοστό αναπηρίας άνω του 67%

Υπενθυμίζεται ότι η διαδικασία υποβολής αιτήσεων ολοκληρώνεται στα τέλη Ιουνίου.

«Παράθυρο» επανεξέτασης των κριτηρίων

Εν τω μεταξύ, την πεποίθηση πως ο αριθμός του ενός εκατομμυρίου δικαιούχων δε θα συμπληρωθεί και θα υπάρξει διεύρυνση των κριτηρίων για την καταβολή του, εξέφρασε ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης.

Όπως είπε στον Αντ1, «δεν έχει σημασία ποιοι θα κοπούν τώρα» καθώς τον Ιούνιο θα γίνει επανεξέταση με βάση και τα εισοδήματα του 2013.

«Αν συμπληρωθεί ο αριθμός σημαίνει ότι σωστά ήταν τα κριτήρια και υπήρχαν και πιο αδύναμοι», συμπλήρωσε ο κ. Γεωργιάδης. Τόνισε επίσης, πως η όλη διαδικασία, είναι απόφαση της κυβέρνησης και «δεν έχει καμία σχέση με την τρόικα».

Νωρίτερα μεταδίδαμε:

Περισσότεροι από 140.000 χιλιάδες πολίτες υπέβαλλαν με το «καλημέρα» αίτηση για να λάβουν το κοινωνικό μέρισμα.

Από το βράδυ της Μεγάλης Πέμπτης οπότε και άρχισε η ηλεκτρονική υποβολή των αιτήσεων στη Γενική Γραμματεία Πληροφορικών Συστημάτων (www.gsis.gr), 140.000 φορολογούμενοι έσπευσαν να υποβάλουν αιτήσεις ανεξάρτητα αν δικαιούνται ή όχι το επίδομα.

Η πρώτη επεξεργασία των αιτήσεων έδειξε ότι περίπου 40.000 αιτήσεις έχουν υποβληθεί από μη δικαιούχους και απορρίφθηκαν ενώ άλλες 22.000 έχουν υποβληθεί από νοικοκυριά τα οποία δικαιούνται το επίδομα και θα «μοιραστούν» συνολικά 13,5 εκατ. ευρώ.

Το κοινωνικό μέρισμα ξεκινά από 500 ευρώ (με προσαύξηση ανάλογα με την οικογενειακή κατάσταση) και για όσους υποβάλουν αιτήσεις μέχρι τέλος Απριλίου θα πιστωθεί στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς έως τις 10 Μαΐου.

Αιτήσεις για τη χορήγηση του επιδόματος μπορούν να υποβληθούν έως τις 30 Ιουνίου.

Original article: ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΜΕΡΙΣΜΑ: «Παράθυρο» επανεξέτασης των κριτηρίων – Στις 312.000 οι αιτήσεις – Απορρίφθηκαν 111.000 – Νέες οδηγίες.

Keywords
Τυχαία Θέματα