Κλιματιστικά και κορωνοϊός: Τα SOS και οι συμβουλές για σωστή χρήση

Οι θερμοκρασίες που αναμένονται στην Ελλάδα το Σαββατοκύριακο, 16 και 17 Μαΐου, προβλέπεται να φτάσουν κατά τόπους τους 40 βαθμούς Κελσίου.

Με τον πρώτο καύσωνα του έτους και τις υψηλές θερμοκρασίες να έχουν κάνει ήδη αισθητή την παρουσία στη χώρα μας, τα air condition επανέρχονται ως απαραίτητα «αξεσουάρ» για τα επόμενα 24ωρα προκειμένου να δροσιστούν όσοι δεν αποφασίσουν να πάνε σε κάποια από τις 515 οργανωμένες παραλίες που ανοίγουν το Σαββατοκύριακο.

Οι

ειδικοί επιμένουν ότι ο επαρκής αερισμός και η ανανέωση του αέρα των εσωτερικών χώρων με φρέσκο αέρα αποτελεί βασικό μέτρο για τη μείωση της μετάδοσης νοσημάτων  όπως ο κορωνοϊός που μεταδίδονται από άτομο σε άτομο με σταγονίδια μέσω του αναπνευστικού συστήματος αλλά αυτό είναι πιο δύσκολο σε ημέρες με υψηλή θερμοκρασία και σχετική άπνοια όπως αυτές που ακολουθούν.

– Η μετάδοση μέσω μεγάλων σταγονιδίων / σωματιδίων (>10 microns) σε κοντινή επαφή κατά την οποία τα σταγονίδια που απελευθερώνονται προσπίπτουν σε επιφάνειες σε απόσταση 1-2 μέτρα το πολύ από το μολυσμένο άτομο. Οι άνθρωποι μπορούν να μολυνθούν αφού ενώ έχουν αγγίξει τις μολυσμένες επιφάνειες αγγίζουν στη συνέχεια τα μάτια, τη μύτη ή το στόμα τους. Μπορούν όμως να μολυνθούν και από την εισπνοή απευθείας μολυσμένων σταγονιδίων που προέρχονται από φτάρνισμα ή βήχα ή από εκπνοή μολυσμένου ατόμου, εφόσον στέκονται σε απόσταση 1-2 μέτρα από αυτό.

– Η αερογενής μετάδοση μέσω μικρών σωματιδίων (

Keywords
Τυχαία Θέματα