Κλιματική αλλαγή: Το ξανασκέφτεται ο Τραμπ, λέει ο Μακρόν

Την ελπίδα ότι ο Ντόναλντ Τραμπ θα αλλάξει την απόφασή του να αποσύρει τη χώρα του από τη συμφωνία του Παρισιού για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής εξέφρασε ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν σε μια συνέντευξή του στην εβδομαδιαία γαλλική εφημερίδα Le Journal du Dimanche (JDD) η οποία δημοσιεύεται σήμερα.

Ο Τραμπ «μου είπε ότι θα προσπαθήσει να βρει μια λύση μέσα στους επόμενους μήνες», είπε ο

Μακρόν στην εφημερίδα, αναφερόμενος στις συνομιλίες των δύο ηγετών την εβδομάδα που πέρασε στη γαλλική πρωτεύουσα.

«Ο Ντόναλντ Τραμπ με άκουσε. Αντιλήφθηκε την κατεύθυνση της προσέγγισής μου, ιδίως τη σύνδεση μεταξύ της αλλαγής του κλίματος και της τρομοκρατίας», είπε ο Μακρόν .

«Θεωρώ ότι επίσης βλέπειτην κινητοποίηση των πολιτών, των Πολιτειών, του κόσμου των επιχειρήσεων και ακόμη και του ίδιου του περιβάλλοντός του προκειμένου οι ΗΠΑ να παραμείνουν δεσμευμένες στον αγώνα εναντίον της υπερθέρμανσης» του πλανήτη, πρόσθεσε.

Ο Τραμπ ανακοίνωσε ότι η χώρα του αποσύρεται από αυτή τη συμφωνία πριν από έξι εβδομάδες, ενώ έχει καταγγείλει τη συμφωνία του Παρισιού με το επιχείρημα ότι είναι πολύς επιεικής έναντι των χωρών που κατ’ αυτόν ρυπαίνουν περισσότερο, όπως η Κίνα και η Ινδία, και ότι θέτει σε κίνδυνο τομείς της αμερικανικής βιομηχανίας.

Την Πέμπτη, ο Τραμπ δήλωσε πως «κάτι μπορεί να γίνει» για το ζήτημα, στη διάρκεια της κοινής συνέντευξης Τύπου που παραχώρησαν με τον Μακρόν.

ΓΑΛΛΙΑ: Όρκοι φιλίας ΓαλλίαςΗΠΑ στην επέτειο της Βαστίλης – Έκλεψαν την παράσταση Μελάνια και Μπριζίτ

Keywords
Τυχαία Θέματα