Έξω φρενών οι δήμαρχοι! Κλείνουν τους δήμους – απειλούν με παραιτήσεις

Τριήμερο «λουκέτο» στους δήμους από τις 15 έως τις 17 Ιουλίου και άμεση συνάντηση της ΚΕΔΕ με τον Πρωθυπουργό αποφάσισε σήμερα η έκτακτη γενική συνέλευση των δημάρχων, σε μια συνεδρίαση όπου επικράτησε ένταση.

Μάλιστα, οι περισσότεροι δήμαρχοι έθεσαν στη διάθεση του δ.σ. της ΚΕΔΕ τις παραιτήσεις τους, σε περίπτωση μη αποδοχής από την κυβέρνηση των προτάσεών τους.

Οι αιρετοί αποφάσισαν ακόμη όσο οι δήμοι θα παραμένουν κλειστοί να λειτουργήσουν κανονικά οι υπηρεσίες

καθαριότητας και οι κοινωνικοπρονοιακές δομές, με εξαίρεση την Τρίτη 16 Ιουλίου, ημέρα γενικής απεργίας. Την ημέρα ψήφισης του νομοσχεδίου θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση όλων των αιρετών στο υπουργείο Εσωτερικών, πορεία στη Βουλή και επίδοση ψηφίσματος στον πρόεδρο της Βουλής και τα κόμματα.

Αμέσως μετά την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου το διοικητικό συμβούλιο της ΚΕΔΕ θα εκτιμήσει τις επόμενες ενέργειές του.

Στο ψήφισμά της η γενική συνέλευση της ΚΕΔΕ εκφράζει την πλήρη αντίθεσή της για την κατάργηση αρμοδιοτήτων και υπηρεσιών, όπως είναι η Δημοτική Αστυνομία και οι Σχολικοί Φύλακες καθώς και για τη θέση σε διαθεσιμότητα και απόλυση των εργαζομένων σε αυτές.

Δήμαρχος Λέσβου: Όποιος έχει α**** να παραιτηθεί!

«Όποιος έχει α**** να παραιτηθεί». Με αυτή τη φράση έκλεισε την ομιλία του ο δήμαρχος Λέσβου Δημήτρης Βουνάτσος, προκαλώντας έντονα χειροκροτήματα από τους εργαζόμενους που βρίσκονταν στο ακροατήριο αλλά και την αντίδραση της δημάρχου Αγίου Δημητρίου Μαρίας Ανδρούτσου: «Να ανακαλέσει ο κ. Βουνάτσος γιατί προσβάλει εμάς τις λίγες γυναίκες δημάρχους». Υπενθυμίζεται ότι την παραίτησή του έχει ήδη υποβάλλει και ο δήμαρχος Ηγουμενίτσας, καθώς και σύσσωμο το δημοτικό συμβούλιο.

Keywords
Τυχαία Θέματα