Κλείνουν όλα τα ξενοδοχεία στην Ελλάδα μέχρι τέλη Απριλίου

Το υπουργείο Τουρισμού ανακοίνωσε πως κλείνουν όλα τα ξενοδοχεία στην Ελλάδα, στο πλαίσιο των μέτρων για τον περιορισμό των κρουσμάτων του κορωνοϊού.

Οπως επισημαίνει το υπουργείο Τουρισμού, με γνώμονα την προστασία των εργαζομένων στα ξενοδοχεία, με απόφαση της κυβέρνησης, αναστέλλεται η λειτουργία των ξενοδοχείων 12μηνης λειτουργίας έως τέλος Απριλίου, λόγω κορωνοϊού.

Υποχρέωση, να λειτουργεί 1 ξενοδοχείο

ανά πρωτεύουσα περιφερειακής ενότητας και 3 ξενοδοχεία σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Η απόφαση θα ισχύσει από τα μεσάνυχτα της 22ας προς 23η Μαρτίου.

Τέλος από την Κυριακή όλες οι πτήσεις από και προς Ελλάδα

Την απόφαση να σταματήσουν όλες οι επιβατικές πτήσεις στην Ελλάδα από το απόγευμα της Κυριακής πρόκειται να ανακοινώσει η κυβέρνηση, στο πλαίσιο των μέτρων περιορισμού της διασποράς του κορωνοϊού. Σύμφωνα με πληροφορίες από την απόφαση θα εξαιρεθούν συγκεκριμένες πτήσεις cargo που αφορούν στην τροφοδοσία.

Η σχετική συζήτηση έγινε το πρωί της Πέμπτης, μέσω τηλεδιάσκεψης, με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, τον υπουργό Μεταφορών Κώστα Καραμανλή, τον υπουργό Οικονομικών Κώστα Σταϊκούρα και άλλα κυβερνητικά στελέχη.

Έγιναν διερευνητικές επαφές με τις αεροπορικές εταιρείες, με τη Fraport, την ΥΠΑ και ετέθη το ερώτημα αν θα έπρεπε να δοθεί διορία μιας ή τριών ημερών πριν σταματήσουν οι πτήσεις από και προς την Ελλάδα.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την απόφαση θα εξαιρεθούν συγκεκριμένες πτήσεις cargo που αφορούν στην τροφοδοσία και ιατρικό υλικό.

Keywords
Τυχαία Θέματα