«Κλείδωσαν» οι χρεώσεις των πράσινων τιμολογίων – Εβδομάδα ανακοινώσεων για τα κίτρινα

«Κλείδωσαν» οι χρεώσεις των πράσινων τιμολογίων, με τα οποία θα τιμολογηθούν εκατομμύρια νοικοκυριά για την κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας μέσα στον Ιανουάριο.

Εντέλει οι τιμές θα είναι χαμηλότερες και από την περίοδο που εφαρμόζονταν οι κρατικές επιδοτήσεις, τουλάχιστον για τον μήνα Ιανουάριο, για τον οποίο πλέον υπάρχει πλήρης εικόνα, καθώς «κλείδωσε» η χρηματιστηριακή τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος για τον μήνα Δεκέμβριο.

Στα 13,63 λεπτά η κιλοβατώρα διαμορφώνεται η τιμή του πράσινου τιμολογίου της ΔΕΗ για κατανάλωση

έως 500 κιλοβατώρες και στα 14,59 λεπτά για κατανάλωση πάνω το όριο των 500 κιλοβατωρών. Η τελική τιμή για νυχτερινή κατανάλωση είναι στα 11,55 λεπτά/KWh.

Υπενθυμίζεται ότι το τιμολόγιο της Volton, όπως ανακοίνωσε η εταιρεία τις προηγούμενες ημέρες ανέρχεται στα 14,41 λεπτά μαζί με αρχική έκπτωση 20% και έκπτωση συνέπειας 20%. Επίσης, η Elpedison διαμορφώνει το πράσινο τιμολόγιο στα 17,06 λεπτά/KWh.

Βασική επιδίωξη των παρόχων σε πρώτη φάση είναι να διατηρήσουν το πελατολόγιό τους. Αυτό σηµαίνει ότι ο ανταγωνισµός τον Ιανουάριο θα επικεντρωθεί στα πράσινα και στα µπλε (σταθερά) τιµολόγια, που είναι εύκολα συγκρίσιµα.

Μπλέ τιμολόγια

Θα συνεχιστούν οι ανακοινώσεις από τις εταιρείες και τις αμέσως επόμενες ημέρες.

Αυτή τη στιγμή υπάρχει ένα εύρος που κυμαίνεται από τα 14,9 έως τα 17,9 λεπτά για το ημερήσιο και από τα 13,9 έως τα 17,9 λεπτά για το νυχτερινό τιμολόγιο. Χρειάζεται προσοχή και στο πάγιο, καθώς το εύρος είναι σημαντικό από τα 3 έως και τα 7,5 ευρώ ανά μήνα.

Τις αμέσως επόμενες ημέρες θα προστεθούν και άλλες ανακοινώσεις από τις εταιρείες.

Κίτρινα τιμολόγια

Η διαδικασία των γνωστοποιήσεων βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, αλλά τουλάχιστον από τον πρώην κρατικό μονοπώλιο υπάρχει η σχετική ανακοίνωση.

Φαίνεται να διαμορφώνεται η κατάσταση ως εξής: Στα 12,6 λεπτά κυμαίνεται η τιμή για τις καταναλώσεις μέχρι τις 500 κιλοβατώρες, στα 17,1 λεπτά για 500 έως 1.000 κιλοβατώρες, το νυχτερινό στα 10,5 λεπτά και το πάγιο στα 5 ευρώ ανά μήνα.

Επισημαίνεται ότι η εικόνα θα διαμορφώνεται ανά μήνα με βάση την εξέλιξη της χρηματιστηριακής τιμής και βεβαίως ανά μήνα έχουν και οι πάροχοι τη δυνατότητα να αλλάζουν τα χαρακτηριστικά των τιμολογίων τους, εφόσον θέλουν να εισέλθουν πιο δυναμικά στον ανταγωνισμό.

Keywords
Αναζητήσεις
kleidosan-oi-chreoseis-ton-prasinon-timologion--evdomada-anakoinoseon-gia-ta-kitrina.htm
Τυχαία Θέματα