ΚΚΕ: Ζητά εξηγήσεις για τα περί «λουκέτου» στην ΕΡΤ

Παρέμβαση σε σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας Real News που αποκαλύπτει προθέσεις της κυβέρνησης για προσωρινό λουκέτο στην ΕΡΤ ώστε να απαλλαγεί από το βάρος 2.000 υπαλλήλων και να ξανανοίξει, έκανε το ΚΚΕ.

Συγκεκριμένα, με ανακοίνωσή του ζητά από την κυβέρνηση «να απαντήσει άμεσα στα δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για κλείσιμο της ΕΡΤ

και περικοπές στο προσωπικό της, επισημαίνοντας ότι «θα βρεθεί απέναντι σε κάθε τέτοια εξέλιξη, όπως επίσης και σε κάθε μορφή ιδιωτικοποίησης και συρρίκνωσης της ΕΡΤ, που θα πλήξει ακόμη περισσότερο τα δικαιώματα των εργαζομένων σε αυτή και το δικαίωμα του λαού στην ενημέρωση».

Tο ρεπορτάζ της εφημερίδας Real News αναφέρει ότι από την πλευρά της κυβέρνησης «μελετάται το σενάριο του προσωρινού κλεισίματος της κρατικής ραδιοτηλεόρασης ώστε να επανασχεδιαστεί εξ αρχής η λειτουργία της με 2000 λιγότερους υπαλλήλους».

Για την κυβέρνηση «είναι μονόδρομος η κατάργηση ενός μεγάλου οργανισμού του Δημοσίου (όπως η ΕΡΤ) για να επιτευχθούν οι στόχοι για απολύσεις που έχει θέσει η τρόικα», καταλήγει.

Keywords
Τυχαία Θέματα