Κινέζικο ενδιαφέρον για επενδύσεις σε ακίνητα – Roadshows από την Maslink Group σε πόλεις της Κίνας

Χορηγήθηκαν οι πρώτες άδειες παραμονής σε αλλοδαπούς που επένδυσαν στην ελληνική αγορά ακινήτων. Roadshows από την κινεζική Maslink Group. Μεγάλο το κινέζικο ενδιαφέρον για επενδύσεις.

Τη χορήγηση των τριών πρώτων αδειών παραμονής, σε αλλοδαπούς πολίτες που προχώρησαν στην αγορά ακινήτων, ανακοίνωσε το Υπουργείο Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, επικαλούμενο ενημέρωση από τη Διεύθυνση Μεταναστευτικής Πολιτικής του υπουργείου Εσωτερικών. Άλλες δύο αιτήσεις, βρίσκονται στο τελικό στάδιο έκδοσης.

Η χορήγηση των αδειών παραμονής, έρχεται ως

αποτέλεσμα της εφαρμογής των διατάξεων του επενδυτικού νόμου, σύμφωνα με τον οποίο παρέχεται αυτή η δυνατότητα σε επενδυτές στην αγορά ακινήτων.

Η ανακοίνωση για την έναρξη χορήγησης αδειών παραμονής σε αλλοδαπούς που επενδύουν στην αγορά ακινήτων, έγινε κατά τη διάρκεια της συνάντησης του υφυπουργού Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, κ. Νότη Μηταράκη, με τον αντιπρόεδρο της κινεζικής Maslink Group, κ. Li Hao, ο οποίος ενημέρωσε τον υφυπουργό για το ενδιαφέρον μεγάλου αριθμού Κινέζων πολιτών να επενδύσουν σε ακίνητη περιουσία στην Ελλάδα, προκειμένου να τους χορηγηθεί η πενταετής άδεια διαμονής.

Γι αυτόν τον λόγο, η εταιρεία προετοιμάζει road shows σε διάφορες πόλεις της Κίνας, με ένα μεγάλο portfolio ακινήτων που έχει, ήδη, στη διάθεσή της από ενδιαφερόμενους πωλητές και αναμένεται πολύ σύντομα να υπάρξουν και οι πρώτες συναλλαγές.

Ο κ. Μηταράκης ευχαρίστησε τον κ. Li Hao για τη συνεργασία του και επεσήμανε ότι η ελληνική πολιτεία έχει εισάγει μία απλή διοικητική διαδικασία για τη χορήγηση των αδειών παραμονής, η οποία επιτρέπει στον επενδυτή να ολοκληρώσει τη συγκέντρωση των απαιτούμενων εγγράφων με πολύ γρήγορο τρόπο.

Σημειώνεται ότι η κινεζική εταιρεία Maslink είναι μία από τις τρεις μεγαλύτερες εταιρείες παροχής υπηρεσιών μετανάστευσης στην Κίνα και έχει παραρτήματα σε διάφορες χώρες τους κόσμου.

Keywords
Τυχαία Θέματα