ΚΙΝΑ: Θα είναι πρώτη οικονομία στον κόσμο έως το 2024

15:05 8/9/2014 - Πηγή: BankWars

Την θέση της πρώτης παγκόσμιας οικονομίας αναμένεται να κατακτήσει την επόμενη δεκαετία η Κίνα αφήνοντας πίσω τις ΗΠΑ, σύμφωνα με έκθεση της IHS Economics.

Όπως μεταδίδει το CNBC, στην συγκριτική της ανάλυση η IHS μέτρησε το μέγεθος της οικονομίας της Κίνας σε όρους δολαρίου ΗΠΑ έναντι της συνήθους πρακτικής που χρησιμοποιεί

την αγοραστική δύναμη των δύο οικονομιών για συγκριτικούς σκοπούς.

«Κατά την επόμενη δεκαετία, η οικονομία της Κίνας αναμένεται να επανεξισορροπήσει μέσω μιας πιο ταχείας αύξησης της κατανάλωσης που θα βοηθήσει την εγχώρια οικονομία καθώς και την ανάπτυξη στην ευρύτερη περιοχή της Ασίας», σχολίασε ο Rajiv Biswas, επικεφαλής οικονομολόγος για την Ασία της IHS Economics.

Αυτή η απότομη αύξηση της καταναλωτικής δαπάνης θα οδηγήσει το ονομαστικό ακαθάριστο εγχώριο προϊόν στα επίπεδα των 28,25 τρις. δολαρίων έως το 2024 από τα τρέχοντα επίπεδα των 10 τρις. δολαρίων, ξεπερνώντας τα 27,31 δολάρια που υπολογίζεται το προϊόν των ΗΠΑ.

«Το 2025, η οικονομία της Κίνας θα παίζει έναν ακόμα μεγαλύτερο ρόλο ως βασική κινητήρια δύναμη για το παγκόσμιο εμπόριο και τις επενδύσεις», σημείωσε ο Biswas για να προσθέσει ότι το μερίδιο της Κίνας στο παγκόσμιο ΑΕΠ εκτιμάται ότι θα αυξηθεί από το 12% που ήταν το 2013 στο 20% το 2025.

Keywords
Τυχαία Θέματα