ΚΙΝΑ-ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ ΣΗΜΕΡΑ: ΤΟ ΕΤΟΣ ΤΟΥ ΦΙΔΙΟΥ

Το Νέο Έτος ξεκινά σήμερα για τους Κινέζους, τη στιγμή που το νέο φεγγάρι αρχίσει να διακρίνεται στον ουρανό.Οι Κινέζοι έχουν αρχίσει τις προετοιμασίες και σε κάθε γωνιά της Κίνας διοργανώνεται εορταστικές εκδηλώσεις γεμάτες χρώμα και χορό.
Στη χώρα, περίπου 200 εκατομμύρια άνθρωποι ταξιδεύουν για να είναι με τις οικογένειές τους αυτές τις μέρες, σε μία μετακίνηση που θεωρείται η μεγαλύτερη μαζική μετακίνηση στον πλανήτη.
Ο ανταποκριτής του BBC στη Σαγκάη δηλώνει ότι οι μεγάλες πόλεις έχουν αδειάσει, καθώς οι εσωτερικοί μετανάστες επιστρέφουν

στα σπίτια τους σε απομακρυσμένες επαρχίες της χώρας.
Οι Αρχές του Πεκίνου έχουν ζητήσει από τους κατοίκους του μειωμένη χρήση πυροτεχνημάτων, καθώς τα επίπεδα της ατμοσφαιρικής μόλυνσης αυξήθηκαν πρόσφατα κατακόρυφα.
Όσο για το φίδι; Αυτό έχει διφορούμενη σημασία στην κινεζική κουλτούρα. Συνδέεται με τη σοφία, την ομορφιά και την εξυπνάδα, αλλά και με την υπερηφάνεια και την οργή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΓΙΑ ΤΟ ΦΙΔΙ ΣΤΗΝ ΚΙΝΕΖΙΚΗ ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ – ΤΙ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΓΙΑ ΣΕΙΣΜΟΥΣ, ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΑΝΑΣΤΑΤΩΣΕΙΣ, ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Σε ολόκληρο τον κόσμο το Φίδι εμπνέει δέος και σεβασμό -και δικαιολογημένα. Οι τοίχοι και οι πόρτες δεν αποτελούν εμπόδιο για αυτό, ενώ το να κάνεις ένα Φίδι φίλο σου δεν είναι καθόλου απίθανο να αποδειχθεί μοιραίο.
Δεν είναι ν’ απορεί κανείς που αυτό το ικανό και μυστηριώδες πλάσμα αποτέλεσε αντικείμενο λατρείας πολλών αρχαίων πολιτισμών, ενώ ακόμα και σήμερα στην Ινδία και τη Μαλαισία υπάρχουν ναοί αφιερωμένοι στα Φίδια. Στο μεταξύ η δυτική μυθολογία από παλιά έχει συσχετίσει το Φίδι με τον Υποχθόνιο κόσμο -πράγμα που ίσως εξηγεί την ενστικτώδη σαγήνη και το φόβο που νιώθουμε στη θέα αυτού του πλάσματος στα χέρια ενός γητευτή φιδιών

Στην κινέζικη αστρολογία το Φίδι είναι το συμπλήρωμα του Δράκου, με τον οποίο συναποτελεί τον Οίκο του Μυστηρίου. Αλλά ενώ ο Δράκος αντιπροσωπεύει τον εξωστρεφή μάγο, τον επιδεικτικό και φιγουρατζή, το διακριτικό Φίδι συμβολίζει τις συγκαλυμμένες όψεις του μυστηρίου και του απόκρυφου. Οι Κινέζοι πιστεύουν ότι το Φίδι φέρνει τύχη, γιατί το θεωρούν φύλακα κάποιου θαμμένου θησαυρού. Μερικοί φτάνουν στο σημείο να διστάζουν ν

Keywords
Τυχαία Θέματα