ΚΙΝΑ: ΝΕΑ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΙΣ ΑΓΟΡΕΣ – Η FED δεν θα αυξήσει τα επιτόκια, λέει ο El-Erian

upd: Η Κίνα παρεμβαίνει στις αγορές και αυξάνει τις απαιτήσεις του περιθωρίου διαπραγμάτευσης των συμβολαίων μελλοντικής εκπλήρωσης των χρηματιστηριακών δεικτών, αναφέρουν τα διεθνή πρακτορεία.
Επίσης η Λαϊκή Τράπεζα της Κίνας (PBOC) όρισε στην ισοτιμία USD / CNY στο μεσαίο επίπεδο το επιτόκιο αναφοράς.
Με αφορμή την κατάσταση των αγορών, ο πρώην ισχυρός άντρας της Pimco

και νυν οικονομικός σύμβουλος της μητρικής της, της Allianz, Μ. El-Erian σε συνέντευξή του στην τηλεόραση του Bloomberg αναφέρει ότι “το παράθυρο για αύξηση των επιτοκίων της Fed έκλεισε”.

Με δεδομένο το μέγεθους της αναταραχής που έχει ξεσπάσει στις διεθνείς αγορές, με επίκεντρο τους φόβους για την κατάσταση της κινεζικής οικονομίας, η Fed δεν θα λάβει το ρίσκο να προχωρήσει σε αύξηση των επιτοκίων της τον Σεπτέμβριο.

ΧΘΕΣ…

Στην FED επέρριψε ευθύνες για το sell off στις αγορές αξιωματούχος της Κεντρικής Τράπεζας της Κίνας (PBOC).
Ειδικότερα, ο Yao Yudong, επικεφαλής του τμήματος οικονομικών ερευνών της PBOC, τόνισε, στο κινεζικό δίκτυο Xinhua, πως η πρόθεση της Fed να προβεί σε αύξηση των επιτοκίων τον Σεπτέμβριο οδήγησε τις αγορές στο κόκκινο.
«Οι προσδοκίες για αύξηση των αμερικανικών επιτοκίων πυροδότησαν την έντονη μεταβλητότητα στις αγορές», υποστήριξε ο Yao.
Τέλος, διατύπωσε την εκτίμηση ότι η Fed θα πρέπει να παραμείνει υπομονετική έως ότου ο πληθωρισμός των ΗΠΑ αγγίξει τον στόχο του 2%.

Keywords
Τυχαία Θέματα