Κικίλιας: Υποχώρησαν στα 27.462 τα ενεργά κρούσματα – Σταθεροποιείται ο δείκτης θετικότητας

Αισιόδοξα στοιχεία παρέθεσε κατά την ενημέρωση για τον κορωνοϊό ο υπουργός Υγείας Β. Κικίλιας.

Η θετικότητα υποχώρησε στο 4,85%, ανέφερε αρχικά ο κ. Κικίλιας και σημείωσε πως ο κυλιόμενος μέσος όρος ανέρχεται σε 2797 κρούσματα, ελαφρώς μειούμενος. Τόνισε πως ο δείκτης θετικότητας παρουσιάζει σταθεροποίηση σε επίπεδα κάτω του 6%.

Τα ενεργά κρούσματα είναι 27.462 σε όλη την επικράτεια, όταν την περασμένη Τετάρτη είχαν ξεπεράσει τα 30.000. Εξαίρεση αποτελεί η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, που παρουσιάζει έντονη επιβάρυνση τις τελευταίες

ημέρες.

«Υπάρχουν περιφερειακές ενότητες που μας προβληματίζουν όπως αυτή της Καλύμνου, της Θάσου, Λευκάδας, Έβρου, Ροδόπης, Πιερίας, Φωκίδας, Καβάλας, Αρκαδίας και Πρέβεζας» τόνισε ο Βασίλης Κικίλιας», συνέχισε ο υπουργός.

Η διάμεση ηλικία των ενεργών κρουσμάτων σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει στα χέρια του ο Βασίλης Κικίλιας, πλέον είναι στα 44 έτη ενώ ο δείκτης θετικότητας μειώθηκε μετά από 11 εβδομάδες συνεχούς ανόδου και πλέον είναι στο 4,8%.

Ως προς την Αττική, σύμφωνα με την εικόνα, τα στοιχεία παρουσιάζουν σταθεροποιητική τάση, συνέχισε ο κ. Κικίλιας, κάνοντας λόγο για «εύθραυστη ισορροπία». Δεν πρέπει να χαλαρώσουμε, τόνισε.

«Δεν πρέπει να χαλαρώσουμε, δεν πρέπει να επαναπαυτούμε, δεν πρέπει να εφησυχάσουμε» σημείωσε ο κ. Κικίλιας.
Σε ότι αφορά τους εμβολιασμούς, έχουν πραγματοποιηθεί περισσότεροι από 2,2 εκατομμύρια εμβολιασμοί στη χώρα.

Τέλος, ο κ. Κικίλιας ενημέρωσε πως την Τετάρτη 21 Απριλίου ανοίγει η πλατφόρμα των εμβολιασμών για εκπαιδευτικούς και πολίτες 55-59 ετών ενώ ακολούθως στις 25 Απριλίου ανοίγει η πλατφόρμα για τους πολίτες ηλικίας 50-54 ετών.

Keywords
Τυχαία Θέματα