ΚΕΡΔΟΣ – Θ. ΛΙΑΚΟΥΝΑΚΟΣ: Απορρίφθηκε η αίτηση πτώχευσης

[UPD] Η αίτηση πτώχευσης που κατέθεσε η ΚΕΡΔΟΣ ΕΚΔΟΤΙΚΗ απορρίφθηκε από το δικαστήριο που έδωσε εξάμηνη αναβολή.

Καλό το νέο για τους απλήρωτους εργαζόμενους της εφημερίδας οι οποίοι δεν θα έπαιρναν τα χρήματά τους σε περίπτωση που η αίτηση γίνονταν δεκτή από το δικαστήριο καθώς η εταιρεία δεν έχει κανένα περιουσιακό στοιχείο.

Σύμφωνα με τους εργαζόμενους, το φύλλο ήταν

κερδοφόρο στα πρώτα 27 από τα 30 χρόνια κυκλοφορίας του, με ζημίες λογικές και ελεγχόμενες μόνο την τελευταία τριετία. Λένε επίσης, ότι ο μεγαλομέτοχος της εφημερίδας επικαλείται στην αίτησή του χρέος μόλις 20.000 ευρώ προς τις τράπεζες.

ΤΟ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ:

Όταν το ΚΕΡΔΟΣ…πτωχεύει, κάτι δεν πάει καλά σε αυτή τη χώρα και σε αυτή την αγορά. Ο ιδιοκτήτης της οικονομικής εφημερίδας που εκδόθηκε τον Μάιο του 1985, Θωμάς Λιακουνάκος κατέθεσε αίτηση πτώχευσης της εταιρείας ΚΕΡΔΟΣ ΕΚΔΟΤΙΚΗ, μετά από ένα «βασανιστικό» 2013- 2014 χρόνο για τους εργαζόμενους που παραμένουν απλήρωτοι για μήνες και απεργούσαν για μεγάλα χρονικά διαστήματα διεκδικόντας τα δεδουλευμένα τους.

Η είδηση της αίτησης πτώχευσης, οδηγεί την ΕΣΗΕΑ (που αργά το πήρε χαμπάρι) στο να προσπαθήσει να παρέμβει για να την αποτρέψει. Και αυτό, γιατί η εταιρεία δεν έχει κανένα περιουσιακό στοιχείο, οπότε αν πτωχεύσει, εργαζόμενοι και προμηθευτές δεν θα πάρουν ούτε…ένα ευρώ. Μοναδικό ίσως περιουσιακό στοιχείο, ο τίτλος της εφημερίδας, ο οποίος όμως είναι και αυτός ενέχυρο στη Eurobank για τη λήψη δανείων, τα οποία όμως δεν αφορούν στο ΚΕΡΔΟΣ.

Ο επιχειρηματίας κ.Λιακουνάκος έχει να αντιμετωπίσει έναν υπέρμετρο δανεισμό για τις βασικές του εταιρείες (EUROMEDICA, AXON….) αλλά η αλήθεια είναι ότι του οφείλονται πάνω από 120 εκατομμύρια ευρώ από τον ΕΟΠΥΥ (σημερινό ΠΕΔΥ) τη στιγμή μάλιστα που το τραπεζικό σύστημα δεν έχει, όπως στο παρελθόν, τη δυνατότητα να ρυθμίζει και να …περιμένει.

Original article: ΚΕΡΔΟΣ – Θ. ΛΙΑΚΟΥΝΑΚΟΣ: Απορρίφθηκε η αίτηση πτώχευσης.

Keywords
Αναζητήσεις
λιακουνακος
Τυχαία Θέματα