Κέρδη στο Χρηματιστήριο – Το βλέμμα και σήμερα στο buyback

upd  Σε δύο μέτωπα παίζεται το «παιχνίδι» στη Σοφοκλέους αυτήν την περίοδο. Το πρώτο αφορά τις κινήσεις, τις τακτικές και τις επιλογές των ξένων (κυρίως) θεσμικών και το δεύτερο τις στρατηγικές των traders. Εύλογα λοιπόν, το πρώτο μέτωπο επηρεάζει και την πορεία της αγοράς συνολικότερα, αλλά και τη διαμόρφωση του δείκτη, ενώ το δεύτερο δημιουργεί τη γενικότερη περιρρέουσα ατμόσφαιρα. Ο Γενικός Δείκτης  βρισκόταν στις 814 μονάδες σημειώνοντας άνοδο 0,52%. Στο +1% οι Τράπεζες.

Όπως

όλα δείχνουν η πορεία της αγοράς δεν μοιάζει να διαφοροποιείται σημαντικά από το προηγούμενο γνωστό μοτίβο στο οποίο είχε συνηθίσει τους επενδυτές. Πιο συγκεκριμένα, τα μεγάλα ξένα θεσμικά χαρτοφυλάκια τηρούν στάση αναμονής, αναμένοντας τις εξελίξεις αναφορικά με την επαναγορά αλλά και ποιες θα είναι οι επιπτώσεις στις τράπεζες. Αυτός είναι ο λόγος που εσχάτως έχουν στρέψει στο ενδιαφέρον τους σε άλλες μετοχές του 20άρη αλλά και σε επιλεγμένους τίτλους του 40άρη.

Οι Ελληνες συνάδελφοί τους εξακολουθούν να ακολουθούν τα βήματα των πρώτων προσπαθώντας να μαντέψουν τις προθέσεις τους, όχι πάντα με επιτυχία, ενώ τα lobbies άλλοτε λιγότερο και άλλοτε περισσότερο κινούνται στα γνωστά χαρτιά της μικρομεσαίας κεφαλαιοποίησης αναλόγως των συνθηκών που επικρατούν στο χώρο.

Λόμπι – traders

Οσον αφορά την υπόλοιπη αγορά η οποία συντηρείται από τους εγχώριους θεσμικούς, τους έτσι κι αλλιώς ελάχιστους ανεξάρτητους επενδυτές και τα επενδυτικά σχήματα (lobbies), η εικόνα είναι και εδώ λίγο πολύ ίδια με αυτήν που υπήρχε τους προηγούμενους μήνες. Βέβαια, τα «αδειάσματα» στις τράπεζες είχε ως αποτέλεσμα να κλονισθεί η εμπιστοσύνη των επενδυτών και να επανέλθει η επιφυλακτικότητα απέναντι στα τραπεζικά blue chips. Πάντως, παρά το αρνητικό κλίμα έχει ενδιαφέρον ότι στο ταμπλό κάποια χαρτιά της ευρύτερης μεσαίας κεφαλαιοποίησης επιδεικνύουν συμπεριφορά που μαρτυρά συντονισμένες κινήσεις από οργανωμένες επενδυτικές ομάδες.

Στην διαδικασία του προγράμματος επαναγοράς ομολόγων καθώς και στις τράπεζες είναι στραμμένα τα βλέμματα των επενδυτών.Άνοδο 0,54 % σημειώνει ο Γενικός Δείκτης στις 814,13 μονάδες.

Χρηματιστηριακοί παράγοντες υποστηρίζουν πως το κλίμα στην αγορά θα παραμείνει ευμετάβλητο τουλάχιστον έως το τέλος της εβδομάδας και από εκεί και πέρα η τάση θα εξαρτηθεί από τα αποτελέσματα της επαναγοράς.

Στο ταμπλό, η μετοχή της ETΕ ενισχύεται 3,10% , η μετοχή της Πειραιώς 2,98% και της Eurobank 2,55%.

H μετοχή του ΟΠΑΠ κερδίζει 1%, της ΔΕΗ 2,17% και του ΟΤΕ 1,26%.

Keywords
Τυχαία Θέματα