ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΚΥΠΡΟΥ: Την πόρτα της εξόδου δείχνει ο πρόεδρος Αναστασιάδης στην Χρ. Γιωρκάτζη

Την πόρτα της εξόδου από τη διοίκηση της Κεντρικής Τράπεζας Κύπρου, δείχνει ο πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης στην Χρυστάλλα Γιωρκάτζη.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης

θα ζητήσει από το Γενικό Εισαγγελέα να εξετάσει τα δεδομένα για να ενεργοποιήσει τις συνταγματικές πρόνοιες για απομάκρυνση της Διοικητού της Κεντρικής Τράπεζας Χρυστάλλας Γιωρκάτζη από τη θέση της.

Αυτό δήλωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Νίκος Χριτοδουλίδης, σημειώνοντας ότι ο Πρόεδρος Αναστασιάδης ενημέρωσε ήδη σχετικά τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι.

Σημειώνεται ότι το πρόβλημα που έχει προκύψει με την κ. Γιωρκάτζη, της οποία την παραίτηση έχουν ζητήσει όλα τα κοινοβουλευτικά κόμματα, είναι ότι ο πρώην συζυγός της είναι νομικός σύμβουλος του Ανδρέα Βγενόπουλου.

Εάν τελικά αποχωρήσει από την ΚτΚ η κ. Γιωρκάτζη, θα πρόκειται για τη δεύτερη παραίτηση διοικητή σε διάστημα ενός έτους, καθώς τον Μάρτιο του 2014 είχε υποβάλει την παραίτησή του ο τότε διοικητής, Πανίκος Δημητριάδης.

Δεν παραιτείται

Η Διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας (ΚΤ) Χρυστάλλα Γιωρκάτζη δήλωσε χθες ότι θα συνεχίσει ως Διοικητής της ΚΤ να εκτελεί τα καθήκοντα της απροσωπόληπτα και αντικειμενικά.

Σε δηλώσεις, ύστερα από 45λεπτη συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, στην οποία συμμετείχε και ο Υπουργός Οικονομικών Χάρης Γεωργιάδης, η κ. Γιωρκάτζη είπε ότι για την ίδια είναι λήξαν το θέμα, απαντώντας σε σχετική ερώτηση.

Keywords
Αναζητήσεις
τραπεζα κυπρου
Τυχαία Θέματα