ΚΕΔΙΚΟΓΛΟΥ: “Δεν βαφτίσαμε το κρέας ψάρι” – Εξαπάτηση των πολιτών ο ενιαίος φόρος ακινήτων απαντά ο Σκουρλέτης

12:09 4/4/2013 - Πηγή: BankWars

Για ελάφρυνση όσων πληρώνουν το χαράτσι μέσω της ΔΕΗ έως και 15% έκανε λόγο την Πέμπτη ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του Mega σχετικά με τη συμφωνία των τριών αρχηγών για τη μετατροπή του Ειδικού Τέλους Ακινήτων σε Ενιαίο Φόρο Ακινήτων.

Ο κ. Κεδίκογλου είπε πως το μέτρο είναι κοστολογημένο, ενώ το χρηματοδοτικό κενό

περίπου 200 εκατ. ευρώ που προκύπτει παό τη μείωση, θα καλυφθεί από την ένταξη στον Ενιαίο Φόρο ακινήτων που νοίκιαζε το Δημόσιο αλλά και όσων είναι εκτός σχεδίου πόλης.

«Δεν βαφτίστηκε το κρέας, ψάρι. Είναι νέος ο τρόπος υπολογισμού θα είναι μεσοσταθμικά λιγότερος ο νέος φόρος ακινήτων, υπολογίζουμε από 10% έως 15%. Έχει κοστολογηθεί γιατί αυτά τα νέα ακίνητα που προστίθενται στη φορολογητέα βάση, δηλαδή τα ακίνητα που ήταν εκτός σχεδίου πόλης και φορολογούνταν με το χαμηλότερο συντελεστή, τα ακίνητα που νοίκιαζε το Δημόσιο από ιδιώτες, έχουμε μια διεύρυνση της φορολογητέας βάσης και είναι κοστολογημένο γιατί έχουμε τα στοιχεία από τη ΔΕΗ, θα καλύψει αυτό το κενό της μείωσης», σημείωσε.

«Αφορολόγητο θα υπάρξει στα χαμηλότερα επίπεδα, αλλά δεν είμαι σε θέση να σας πω ποιο θα είναι αυτό», απάντησε όταν ερωτήθηκε για το ενδεχόμενο να καταθέσει η κυβέρνηση πρόταση στην τρόικα για αφορολόγητο όριο 50.000 ευρώ (αντικειμενική αξία).

Ο ίδιος επανέλαβε ότι η είσπραξη του εν λόγω φόρου θα γίνει μόνο για εφέτος μέσω της ΔΕΗ και θα ξεκινήσει από τον Σεπτέμβριο, ενώ από το 2014 θα γίνεται από τις αρμόδιες ΔΟΥ.

Ερωτηθείς για το εάν στον Ενιαίο Φόρο ενταχθούν και τα αγροτεμάχια, είπε πως δεν υπάρχουν πλήρη στοιχεία, αφήνοντας ανοικτό το ενδεχόμενο για την ένταξη τους στο σύστημα του ενιαίου φόρου από το 2014.

Τοποθέτηση Σκουρλέτη

Για επιχείρηση εξαπάτησης των πολιτών έκανε λόγο ο εκπρόσωπος Tύπου του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης, αναφερόμενος στις αποφάσεις των κυβερνητικών εταίρων για τον ενιαίο φόρο ακινήτων.

«Ενσωμάτωσαν έναν έκτακτο φόρο στον ενιαίο φόρο και συνεχίζουν την είσπραξη με τον ίδιο εκβιαστικό τρόπο μέσω της ΔΕΗ », ανέφερε χαρακτηριστικά σε δηλώσεις του στη ΝΕΤ.

Ο κ. Σκουρλέτης μίλησε ακόμη για απόλυτη υποταγή της κυβέρνησης στην τρόικα» και υποστήριξε ότι «οι αρχηγοί το μόνο που διαπραγματεύονται είναι η μεταξύ τους μοιρασιά εντός της κυβέρνησης».

Keywords
Τυχαία Θέματα