Κατρούγκαλος: Έχουμε δεσμευτεί ότι οι κύριες συντάξεις δεν θα μειωθούν

17:36 4/7/2016 - Πηγή: BankWars

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην ΕΡΤ, ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος ανέφερε ότι “Έχουμε δεσμευτεί ότι οι κύριες συντάξεις δεν θα μειωθούν και οι κύριες συντάξεις δεν μειώθηκαν. Όσοι τις πήραν την προηγούμενη εβδομάδα το είδαν”.

“Όλοι όσοι έχουν άθροισμα συντάξεων 1.300 ευρώ και κάτω δεν έχουν να ανησυχούν καθόλου”, σημείωσε ο κ. Κατρούγκαλος και πρόσθεσε: “Όσοι έχουν πάνω από 1.300 ευρώ, ακόμη και αυτοί δεν θα έχουν οριζόντια μείωση. Απλώς η επικουρική τους θα υπολογιστεί με τον

ίδιο τρόπο που θα υπολογίζεται στο εξής για όλους τους νέους συνταξιούχους”.

Για το EΚΑΣ ο υπουργός σημείωσε ότι “πράγματι δεν μπορέσαμε να το σώσουμε στον αναγκαστικό συμβιβασμό του Ιουλίου του 2015. Είναι κακό πράγμα που κόβεται το ΕΚΑΣ, αλλά όσοι δημαγωγούν, δεν μιλάω για τους ανθρώπους που το χάνουν, μιλάω για τα κόμματα της Αντιπολίτευσης, εντελώς υποκριτικά μας κατηγορούν. Πρέπει να ξέρει ο κόσμος ότι η κατάργηση του ΕΚΑΣ είχε προαναγγελθεί με το Email Χαρδούβελη από τον Δεκέμβριο του 2014 και ψηφίστηκε και με τις ψήφους της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ, του Ποταμιού τον Ιούλιο του 2015 με τον 4336/2015”.

“Δεν ήταν μέτρο της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης η κατάργηση του ΕΚΑΣ, ήταν κάτι που κληρονομήσαμε ως δεδομένο. Η προσπάθεια η δική μας ήταν να βρούμε έναν τρόπο να αντικαταστήσουμε το ΕΚΑΣ με ένα ισοδύναμο μέτρο. Το ισοδύναμο που βρήκαμε και, κατά την γνώμη μου καλύπτει αποτελεσματικότερα την ανάγκη να προστατευθούν οι συνταξιούχοι από την φτώχεια και τον κοινωνικό αποκλεισμό, είναι η εθνική σύνταξη”, ανέφερε ο κ. Κατρούγκαλος.

“Αυτό που προσπαθούμε τώρα είναι να θεσπίσουμε ισοδύναμα για αυτούς που χάνουν το ΕΚΑΣ και βρίσκονται σε δύσκολη θέση. Το πρώτο μέτρο που πήραμε ήδη είναι να εξασφαλίσουμε σε αυτούς που το χάνουν την ίδια χαμηλή φαρμακευτική συμμετοχή 10%, που είχαν μέχρι τώρα. Και εξετάζουμε στη συνέχεια τι μπορεί να δοθεί σε αυτούς τους ανθρώπους από το πλεόνασμα του Ταμείου Κοινωνικής Αλληλεγγύης, ώστε να ελαφρύνουμε λίγο την πίεση που υφίστανται”, πρόσθεσε.

Keywords
Τυχαία Θέματα