Καθημερινή: ΑΜΚ έως 9 εκατ. ευρώ αποφάσισε η έκτακτη γενική συνέλευση

19:23 9/1/2014 - Πηγή: BankWars

Την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου με την άντληση κεφαλαίων μέχρι του ποσού 9.000.000 ευρώ ενέκρινε, μεταξύ άλλων, η έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων της Καθημερινής που πραγματοποιήθηκε την 9η Ιανουαρίου στα γραφεία της έδρας της εταιρείας στο Νέο Φάληρο, Πειραιά.

Η Έκτακτη Γενική Συνέλευση των μετόχων της Εταιρίας έλαβε τις εξής αποφάσεις επί των θεμάτων της ημερησίας διατάξεως:

-Στο 1ο θέμα ενέκρινε κατά πλειοψηφία:

(α) την αύξηση της ονομαστικής αξίας εκάστης κοινής ονομαστικής μετά ψήφου

μετοχής της Εταιρίας από 0,60 Ευρώ σε 3,0 Ευρώ με ταυτόχρονη συνένωση και μείωση του συνολικού αριθμού των υφιστάμενων κοινών ονομαστικών μετοχών της Εταιρίας από 17.000.000 σε 3.400.000 νέες κοινές ονομαστικές μετά ψήφου μετοχές της Εταιρίας, (reverse split) με αναλογία πέντε (5) υφιστάμενες κοινές μετοχές της Εταιρίας προς μία (1) νέα κοινή μετοχή της Εταιρίας.

Το συνολικό μετοχικό κεφάλαιο θα παραμείνει αμετάβλητο μετά την ολοκλήρωση του reverse split, θα ανέρχεται δηλαδή σε €10.200.000 διαιρούμενο σε 3.400.000 κοινές ονομαστικές μετά ψήφου μετοχές ονομαστικής αξίας €3,0 η κάθε μία,

(β) την παροχή εξουσιοδότησης προς το Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρίας να προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την τακτοποίηση των κλασματικών δικαιωμάτων που θα προκύψουν από το reverse split σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία, και

(γ) την παροχή εξουσιοδότησης προς τους κ.κ. Βασίλη Διαμαντόπουλο και Χρήστο Αγραφιώτη, προκειμένου ενεργώντας από κοινού ή χωριστά, να προβούν σε οποιαδήποτε ενέργεια, δήλωση, αίτηση, υποβολή εγγράφων που απαιτείται για την υλοποίηση του reverse split, τη χορήγηση εγκρίσεων από το Χρηματιστήριο Αθηνών, την αρμόδια Υπηρεσία ΓΕΜΗ, το αρμόδιο Υπουργείο καθώς και να επιληφθούν κάθε συναφούς θέματος με δυνατότητα να ορίζουν προς τούτο περαιτέρω ένα ή περισσότερα στελέχη της Εταιρίας.

Αριθμός μετοχών για τις οποίες δόθηκαν έγκυρες ψήφοι: 14.422.746

Ποσοστό μετοχικού κεφαλαίου που εκπροσωπούν οι ανωτέρω έγκυρες ψήφοι: 84,84%

Συνολικός αριθμός έγκυρων ψήφων: 14.422.746

Αριθμός ψήφων υπέρ: 14.352.746

Αριθμός ψήφων κατά: 70.000

Αριθμός αποχών (Παρών): 0

-Στο 2ο θέμα ενέκρινε κατά πλειοψηφία:

(α) τη μείωση του μετοχικού κεφαλαίου της Εταιρίας κατά το ποσό των €9.180.000 με μείωση της ονομαστικής αξίας των κοινών ονομαστικών μετά ψήφου μετοχών από €3,0 (όπως προκύπτει η ονομαστική αξία έκαστης κοινής ονομαστικής μετοχής της Εταιρίας μετά το reverse split/συνένωση) σε €0,30 ανά μετοχή, με σκοπό το συμψηφισμό ισόποσου μέρους σωρευτικών ζημιών ποσού €9.180.000, σύμφωνα με το άρθρο 4 του κ.ν. 2190/1920, ως ισχύει.

Συνεπεία, της ως άνω μείωσης του μετοχικού κεφαλαίου, το μετοχικό κεφάλαιο της Εταιρίας θα ανέρχεται σε €1.020.000, διαιρούμενο σε 3.400.000 κοινές ονομαστικές μετά ψήφου μετοχές ονομαστικής αξίας €0,30 η κάθε μία.

H ως άνω μείωση δεν θα επηρεάσει το σύνολο των ιδίων κεφαλαίων της Εταιρίας, ούτε συνεπάγεται οποιαδήποτε αναπροσαρμογή της τιμής της κοινής μετοχής στο Χρηματιστήριο Αθηνών.

(β) την παροχή εξουσιοδότησης προς τους κ.κ. Βασίλη Διαμαντόπουλο και Χρήστο Αγραφιώτη, προκειμένου ενεργώντας από κοινού ή χωριστά, να προβούν σε οποιαδήποτε ενέργεια, δήλωση, αίτηση, υποβολή εγγράφων που απαιτείται για την υλοποίηση της ως άνω μείωσης του μετοχικού κεφαλαίου της Εταιρίας, τη διαδικασία ενώπιον του Χρηματιστηρίου Αθηνών, της αρμόδιας Υπηρεσίας ΓΕΜΗ, του αρμοδίου Υπουργείου καθώς και να επιληφθούν κάθε συναφούς θέματος με δυνατότητα να ορίζουν προς τούτο περαιτέρω ένα ή περισσότερα στελέχη της Εταιρίας.

Αριθμός μετοχών για τις οποίες δόθηκαν έγκυρες ψήφοι: 14.422.746

Ποσοστό μετοχικού κεφαλαίου που εκπροσωπούν οι ανωτέρω έγκυρες ψήφοι: 84,84%

Συνολικός αριθμός έγκυρων ψήφων: 14.422.746

Αριθμός ψήφων υπέρ: 14.352.746

Αριθμός ψήφων κατά: 70.000

Αριθμός αποχών (Παρών): 0

-Στο 3ο θέμα ενέκρινε κατά πλειοψηφία:

(α) την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Εταιρίας, με την άντληση κεφαλαίων μέχρι του ποσού 9.000.000 Ευρώ από την Εταιρία, με καταβολή μετρητών και την έκδοση 27.200.000 νέων κοινών, ονομαστικών, μετά ψήφου μετοχών (με αναλογία οκτώ (8) νέες μετοχές για κάθε μία (1) παλαιά μετοχή (στο εξής: οι «Νέες Μετοχές»), με δικαίωμα προτίμησης υπέρ των υφιστάμενων μετόχων σύμφωνα με τις σχετικές διατάξεις του κ.ν. 2190/1920 και του Καταστατικού της Εταιρίας. Η ονομαστική αξία των Νέων Μετοχών θα είναι ΕΥΡΩ 0,30. Το ονομαστικό ποσό της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου της Εταιρίας θα ανέλθει στο ποσό των ευρώ 8.160.000 και θα ισούται με το γινόμενο του αριθμού των Νέων Μετοχών επί την ονομαστική αξία κάθε μετοχής.

(β) την παροχή εξουσιοδότησης στο Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρίας όπως εκείνο ορίσει την τιμή διάθεσης των Νέων Μετοχών, σε χρονικό διάστημα που σε κάθε περίπτωση δεν θα υπερβαίνει το ένα (1) έτος από την ημερομηνία λήψης της παρούσας απόφασης από την Έκτακτη Γενική Συνέλευση (στο εξής, η «Τιμή Διάθεσης»). Από την αύξηση δεν θα εκδοθούν κλάσματα Νέων Μετοχών και οι Νέες Μετοχές θα δικαιούνται μέρισμα από τα κέρδη της χρήσης 2013, στο βαθμό που θα επιτραπεί στην Εταιρία από την ισχύουσα νομοθεσία και το Καταστατικό της να διανείμει μέρισμα στους μετόχους της.

Η συνολική υπέρ το άρτιον αξία, όπως θα προκύψει μετά τον ορισμό της Τιμής Διάθεσης των Νέων Μετοχών, ως ανωτέρω, θα αχθεί σε πίστωση του Λογαριασμού της Εταιρίας «Υπέρ το Άρτιο».

(γ) Ως προς τον τρόπο διάθεσης των Νέων Μετοχών και την κάλυψη της αύξησης με μετρητά, να έχουν δικαίωμα προτίμησης στην ως άνω αύξηση:

(i) όλοι οι μέτοχοι της Εταιρίας, οι οποίοι θα είναι εγγεγραμμένοι στο Σύστημα Άϋλων Τίτλων της εταιρίας «Ελληνικό Κεντρικό Αποθετήριο Τίτλων Ανώνυμη Εταιρεία» (πρώην «Ελληνικά Χρηματιστήρια Α.Ε.»), δύο εργάσιμες ημέρες μετά την ημερομηνία αποκοπής του δικαιώματος προτίμησης (κατ΄ άρθρο 5.2. του Κανονισμού του Χρηματιστηρίου Αθηνών), εφόσον διατηρούν τα δικαιώματα αυτά κατά το χρόνο άσκησής τους και

(ii) όσοι αποκτήσουν δικαιώματα προτίμησης κατά την περίοδο διαπραγμάτευσης των εν λόγω δικαιωμάτων στο Χρηματιστήριο Αθηνών.

Η διάρκεια της περιόδου άσκησης του δικαιώματος προτίμησης να ορισθεί σε δεκαπέντε (15) ημέρες.

Η ημερομηνία αποκοπής του δικαιώματος προτίμησης, όπως και η ημερομηνία έναρξης και λήξης της περιόδου άσκησης του δικαιώματος προτίμησης να καθοριστεί και να ανακοινωθεί με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Εταιρίας.

Η διάρκεια της προθεσμίας καταβολής της αύξησης να ορισθεί κατά μέγιστο στους 4 μήνες, με δυνατότητα παράτασης ενός μηνός, ως νόμος ορίζει.

Σε περίπτωση που προκύψουν αδιάθετες μετοχές μετά την ολοκλήρωση της άσκησης του δικαιώματος προτίμησης, να παρασχεθεί δικαίωμα προεγγραφής στους έχοντας ασκήσει πλήρως τα δικαιώματα προτίμησης που κατείχαν και να παρασχεθεί εξουσιοδότηση στο Διοικητικό Συμβούλιο όπως με απόφασή του καθορίσει:

i) όλους τους όρους του δικαιώματος προεγγραφής καθώς και τον τρόπο και την προθεσμία άσκησής του,

ii) τη διαδικασία για την επιστροφή των δεσμευμένων ποσών σε περίπτωση μερικής ή μη ικανοποίησης των ασκηθέντων δικαιωμάτων προεγγραφής καθώς και

iii) κάθε άλλη λεπτομέρεια ή/και τεχνικά θέματα που σχετίζονται με το δικαίωμα προτίμησης και προεγγραφής και εν γένει την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου

Εάν οι αδιάθετες μετοχές που θα προκύψουν μετά την άσκηση του δικαιώματος προτίμησης δεν επαρκούν για την πλήρη ικανοποίηση των αιτημάτων από την άσκηση του Δικαιώματος Προεγγραφής, τα εν λόγω αιτήματα να ικανοποιηθούν αναλογικά με βάση τον αριθμό των αδιάθετων Νέων Μετοχών που έχουν ζητηθεί σε σχέση με το σύνολο των προεγγραφών και μέχρι την πλήρη εξάντληση των αδιάθετων.

(δ) την παροχή εξουσιοδότησης προς το Διοικητικό Συμβούλιο, σύμφωνα με το άρθρο 13 παράγραφος 8 του κ.ν. 2190/1920, όπως σε περίπτωση ύπαρξης αδιάθετων μετοχών, παρά την άσκηση ως ανωτέρω των δικαιωμάτων προτίμησης και προεγγραφής, διαθέσει αυτές κατ’ ελεύθερη κρίση, άλλως το μετοχικό κεφάλαιο της Εταιρίας να αυξηθεί μόνον κατά το ποσό της τελικής κάλυψης σύμφωνα με το άρθρο 13α του κ.ν. 2190/1920, ως ισχύει (δυνατότητα μερικής κάλυψης),

(ε) την παροχή εξουσιοδότησης προς τους κ.κ. Βασίλη Διαμαντόπουλο και Χρήστο Αγραφιώτη προκειμένου ενεργώντας από κοινού ή χωριστά, να προβούν σε οποιαδήποτε ενέργεια, δήλωση, αίτηση, υποβολή εγγράφων που απαιτείται για την υλοποίηση των ανωτέρω αποφάσεων, τη χορήγηση αδειών και εγκρίσεων από το Χρηματιστήριο Αθηνών, την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, το αρμόδιο Υπουργείο καθώς και να επιληφθούν κάθε συναφούς θέματος με δυνατότητα να ορίζουν προς τούτο περαιτέρω ένα ή περισσότερα στελέχη της Εταιρίας.

Αριθμός μετοχών για τις οποίες δόθηκαν έγκυρες ψήφοι: 14.422.746

Ποσοστό μετοχικού κεφαλαίου που εκπροσωπούν οι ανωτέρω έγκυρες ψήφοι: 84,84%

Συνολικός αριθμός έγκυρων ψήφων: 14.422.746

Αριθμός ψήφων υπέρ: 14.352.746

Αριθμός ψήφων κατά: 70.000

Αριθμός αποχών (Παρών): 0

-Στο 4ο θέμα ενέκρινε κατά πλειοψηφία την τροποποίηση της παραγράφου 1 του άρθρου 5 του Καταστατικού της Εταιρίας ως προς το κεφάλαιο αυτής, ως ακολούθως:

«1. Το μετοχικό κεφάλαιο της Εταιρίας ανερχόμενο κατά τη σύσταση της σε δραχμές δέκα εκατομμύρια (10.000.000) διηρημένο σε χίλιες (1.000) μετοχές, ονομαστικής αξίας δραχμών δέκα χιλιάδων (10.000) η κάθε μία, αυξήθηκε με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης των μετόχων της 30/1/1989 στο ποσό τον δραχμών πεντακοσίων εκατομμυρίων (500.000.000), διηρημένο σε πενήντα χιλιάδες (50.000) μετοχές, ονομαστικής αξίας δραχμών δέκα χιλιάδων (10.000) η κάθε μία, με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης των μετόχων της 5/2/1990 αυξήθηκε στο ποσό των δραχμών οκτακοσίων εκατομμυρίων (800.000.000), διηρημένο σε ογδόντα χιλιάδες (80.000) μετοχές, ονομαστικής αξίας δραχμών δέκα χιλιάδων (10.000) η κάθε μία, με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης των μετόχων της 30/04/1992 αυξήθηκε στο ποσό των δραχμών του ενός δισεκατομμυρίου (1.000.000.000) διηρημένο σε εκατό χιλιάδες (100.000) μετοχές, ονομαστικής αξίας δραχμών δέκα χιλιάδων (10.000) η κάθε μία, με απόφαση της 9/2/1998 το μετοχικό κεφάλαιο αυξήθηκε σε δύο δισεκατομμύρια διακόσια πενήντα εκατομμύρια (2.250.000.000), διηρημένο κατά διακόσιες είκοσι πέντε χιλιάδες (225.000) μετοχές ονομαστικής αξίας δραχμών δέκα χιλιάδων (10.000) η κάθε μία, με απόφαση της 12/5/1999 αυξήθηκε στο ποσό των δρχ. δύο δισεκατομμυρίων πεντακοσίων πενήντα εκατομμυρίων (2.550.000.000), διηρημένο σε διακόσιες πενήντα πέντε χιλιάδες (255.000) μετοχές, ονομαστικής αξίας δραχμών δέκα χιλιάδων (10.000) η κάθε μία. Με την από 11/10/1999 απόφαση της Γενικής Συνέλευσης των μετόχων μειώθηκε η ονομαστική αξία της μετοχής από δραχμές δέκα χιλιάδες (10.000) σε δραχμές διακόσιες (200) και αυξήθηκε το μετοχικό κεφάλαιο κατά δραχμές οκτακόσια πενήντα εκατομμύρια (850.000.000) με την έκδοση τεσσάρων εκατομμυρίων διακοσίων πενήντα χιλιάδων (4.250.000) νέων ονομαστικών μετοχών ονομαστικής αξίας δραχμών διακοσίων (200), με αποτέλεσμα να ανέρχεται αυτό στο συνολικό ποσό των δραχμών τριών δισεκατομμυρίων τετρακοσίων εκατομμυρίων (3.400.000.000), διηρημένο σε δεκαεπτά εκατομμύρια (17.000.000) ονομαστικές μετοχές ονομαστικής αξίας δραχμών διακοσίων (200) η κάθε μία. Κατά την από 5/11/01 Έκτακτη Γενική Συνέλευση αποφασίστηκε η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου κατά εβδομήντα πέντε εκατομμύρια εξακόσιες πενήντα χιλιάδες (75.650.000) δραχμές, με κεφαλαιοποίηση αποθεματικού υπέρ το άρτιο και αύξηση της ονομαστικής αξίας της μετοχής από διακόσιες (200) δρχ. σε διακόσιες τέσσερις δραχμές και σαράντα πέντε λεπτά (204,45) προς σκοπό της στρογγυλοποίησης, λόγω της μετατροπής του μετοχικού κεφαλαίου σε ευρώ, με συνέπεια, το μετοχικό κεφάλαιο της Εταιρίας να ανέλθει σε τρία δισεκατομμύρια τετρακόσια εβδομήντα πέντε εκατομμύρια εξακόσιες πενήντα χιλιάδες (3.475.650.000) δραχμές ή δέκα εκατομμύρια διακόσιες χιλιάδες (10.200.000) ευρώ διηρημένο σε δέκα επτά εκατομμύρια (17.000.000) κοινές ονομαστικές μετοχές ονομαστικής αξίας διακοσίων τεσσάρων δραχμών και σαράντα πέντε λεπτών (204,45) ή μηδέν ευρώ και εξήντα λεπτών (0,60) η κάθε μία.

Με την από 09.01.2014 απόφαση της Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης των μετόχων της Εταιρίας α) αυξήθηκε η ονομαστική αξία εκάστης κοινής ονομαστικής μετά ψήφου μετοχής της Εταιρίας από μηδέν εξήντα (0,60) Ευρώ σε τρία (3,0) Ευρώ με ταυτόχρονη συνένωση και μείωση του συνολικού αριθμού των κοινών ονομαστικών μετοχών της Εταιρίας (reverse split) από δέκα επτά εκατομμύρια (17.000.000) κοινές ονομαστικές μετά ψήφου μετοχές σε τρία εκατομμύρια τετρακόσιες χιλιάδες (3.400.000) νέες κοινές ονομαστικές μετά ψήφου μετοχές της Εταιρίας, με αναλογία πέντε (5) παλαιές κοινές μετοχές της Εταιρίας προς μία (1) νέα κοινή μετοχή της Εταιρίας , β) μειώθηκε το μετοχικό κεφάλαιο της Εταιρίας κατά εννέα εκατομμύρια εκατόν ογδόντα χιλιάδες ευρώ (€ 9.180.000) με μείωση της ονομαστικής αξίας έκαστης κοινής, ονομαστικής, μετά ψήφου μετοχής της Εταιρίας από τρία (3,0) Ευρώ σε μηδέν τριάντα (0,30) Ευρώ, για το συμψηφισμό σωρευτικών ζημιών σύμφωνα με το άρθρο 4 του κ.ν. 2190/1920, ως ισχύει, ύψους € 9.180.000 και γ) αυξήθηκε το μετοχικό κεφάλαιο της Εταιρίας σε μετρητά κατά οκτώ εκατομμύρια εκατόν εξήντα χιλιάδες Ευρώ (€8.160.000), μέσω της έκδοσης είκοσι επτά εκατομμυρίων διακοσίων χιλιάδων (27.200.000) νέων κοινών, ονομαστικών, μετά ψήφου μετοχών της Εταιρίας, ονομαστικής αξίας μηδέν τριάντα (0,30) Ευρώ η κάθε μία. Κατά συνέπεια, το μετοχικό κεφάλαιο της Εταιρίας ανέρχεται σε εννέα εκατομμύρια εκατόν ογδόντα χιλιάδες ευρώ (€ 9.180.000) διηρημένο σε τριάντα εκατομμύρια εξακόσιες χιλιάδες (30.600.000) κοινές, ονομαστικές, μετά ψήφου μετοχές ονομαστικής αξίας μηδέν τριάντα (0,30) ευρώ η κάθε μία.»

Αριθμός μετοχών για τις οποίες δόθηκαν έγκυρες ψήφοι: 14.422.746

Ποσοστό μετοχικού κεφαλαίου που εκπροσωπούν οι ανωτέρω έγκυρες ψήφοι: 84,84%

Συνολικός αριθμός έγκυρων ψήφων: 14.422.746

Αριθμός ψήφων υπέρ: 14.352.746

Αριθμός ψήφων κατά: 70.000

Αριθμός αποχών (Παρών): 0

-Στο 5ο θέμα οι μέτοχοι ενημερώθηκαν για τα αποτελέσματα και την πορεία της εταιρείας.

Σημειώνεται ότι στη συνέλευση παρέστησαν αυτοπροσώπως ή δι’ αντιπροσώπου μέτοχοι, εκπροσωπούντες 14.422.746 κοινές ονομαστικές μετοχές και ισάριθμα δικαιώματα ψήφου, ήτοι ποσοστό 84,84% επί συνόλου 17.000.000 μετοχών και ισαρίθμων δικαιωμάτων ψήφου της εταιρίας και επομένως η Γενική Συνέλευση βρέθηκε σε απαρτία και συνεδρίασε νόμιμα σύμφωνα με το άρθρο 15 του καταστατικού και τον κ.ν. 2190/1920.

Original article: Καθημερινή: ΑΜΚ έως 9 εκατ. ευρώ αποφάσισε η έκτακτη γενική συνέλευση.

Keywords
Τυχαία Θέματα