Καθαρίστριες ΥΠΟΙΚ: Την επαναπρόσληψή τους ζητούν ΓΣΕΕ, ΤΕΕ

17:51 4/6/2014 - Πηγή: BankWars

Η ΓΣΕΕ καλεί τους εργαζόμενους να μετέχουν στο Συλλαλητήριο που διοργανώνει η ΑΔΕΔΥ αύριο Πέμπτη5 Ιούνη στις 6 μ.μ. στην πλατεία Κλαυθμώνος και στην πορεία διαμαρτυρίας που θα ακολουθήσει στο Υπουργείο Οικονομικών στην Καραγεώργη Σερβίας.

Σε ανακοίνωσή της η Συνομοσπονδία τονίζει πως “η Κυβέρνηση πρέπει επιτέλους να σταματήσει τον αντιδημοκρατικό της κατήφορο, να σεβαστεί το Σύνταγμα

και τις δικαστικές αποφάσεις και να επαναπροσλάβει άμεσα τις καθαρίστριες του Υπουργείου Οικονομικών.

Οι εργαζόμενοι συνεχίζουν να δέχονται πολυμέτωπη επίθεση με την Κυβέρνηση να τους αντιμετωπίζει ως αριθμούς και όχι ως ανθρώπους.

Με αυτή την τακτική και πρακτική στέλνει στον Καιάδα εκτός από τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα και τους δημοσίους υπαλλήλους, με δόλιες μεθόδους αξιολόγησης και διαθεσιμοτήτων που στόχο έχουν την απόλυση μεγάλου αριθμού υπαλλήλων του δημοσίου.

Η ΓΣΕΕ θα συνεχίσει με κάθε μέσο και τρόπο τον αγώνα για να μπει οριστικό τέλος στις ανάλγητες πολιτικές που εξαθλιώνουν την κοινωνία και που επιχειρούν να στρέψουν τη μια ομάδα εργαζομένων ενάντια στην άλλη”.

Την συμπαράστασή του στις απολυμένες καθαρίστριες εκφράζει και το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας (ΤΕΕ).

Ειδικότερα κατόπιν εισήγησης του προέδρου του ΤΕΕ, Χρήστου Σπίρτζη, η Διοικούσα Επιτροπή (Δ.Ε) με ψήφισμά της, εκφράζει τη συμπαράσταση της στον αγώνα των απολυμένων και δικαιωμένων καθαριστριών του δημοσίου.

Μάλιστα, η Δ.Ε. παρέδωσε το ψήφισμα κατά τη συνάντηση που είχαν εκπρόσωποί της με τις απολυμένες που βρίσκονται συγκεντρωμένες έξω από το υπουργείο Οικονομικών, επί της Καραγεώργη Σερβίας.

Όπως επισημαίνεται στο ψήφισμα, το ΤΕΕ εκφράζει ενεργά τη συμπαράσταση σ’ αυτό το δίκαιο αγώνα, που είναι αγώνας για το «δικαίωμα όλων στην εργασία».

«Στον αγώνα που δικαιώθηκε από την ελληνική δικαιοσύνη χωρίς η Κυβέρνηση να σεβαστεί την απόφασή της και να την εφαρμόσει» αναφέρει μεταξύ άλλων το ψήφισμα.

«Ο δικός σας αγώνας και η αναμέτρηση με την πιο σκληρή, αναιτιολόγητη και αντιθεσμική στάση της Κυβέρνησης σηματοδοτεί τον αγώνα όλων μας και αποτελεσματική συμβολή για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής. Είμαστε δίπλα σας, μέχρι την τελευταία δικαίωσή σας, τη δικαίωση των Ελλήνων εργαζόμενων και των υγιών παραγωγικών δυνάμεων της χώρας» υπογραμμίζεται στο ψήφισμα που παρέδωσε το ΤΕΕ στις καθαρίστριες του δημοσίου.

Original article: Καθαρίστριες ΥΠΟΙΚ: Την επαναπρόσληψή τους ζητούν ΓΣΕΕ, ΤΕΕ.

Keywords
Τυχαία Θέματα