Κατάπαυση πυρός από το Ισράηλ εντός της ημέρας


(upd) Αναβάλλει τη χερσαία επιχείρηση στη Γάζα το Ισραήλ σύμφωνα με τον Αιγύπτιο πρόεδρο, Μοχάμεντ Μόρσι, ενώ προχωράει και σε κατάπαυση πυρός  και μάλιστα εντός της ημέρας. Εντείνονται οι προσπάθειες για επίτευξη εκεχειρίας μεταξύ Χαμάς και Ισραήλ, με την Αίγυπτο να βρίσκεται στο επίκεντρο της διαμεσολάβησης. Στόχος ισραηλινών επιθέσεων έγινε το κτήριο του τηλεοπτικού σταθμού «hamas tv» στη Γάζα. 

Τελευταία ενημέρωση: 16:30

Τις τελευταίες επτά ημέρες έχουν χάσει τη ζωή τους

116 Παλαιστίνιοι και έχουν τραυματιστεί περίπου 920, σύμφωνα με ιατρικές πηγές. Από την πλευρά του Ισραήλ τρεις άνθρωποι έχουν σκοτωθεί. Ο  γγ του ΟΗΕ, Μπαν Κι-Μουν έχει μεταβεί εσπευσμένα στην Αίγυπτο για να προσπαθήσει να βάλει ένα τέλος στην αιματοχυσία. Ο Μπαν Κι-μουν απηύθυνε έκκληση για κατάπαυση του πυρός.

Ο επικεφαλής της ένοπλης πτέρυγας της Χαμάς, ο Μοχάμεντ Ντέιφ, προειδοποίησε σήμερα το Ισραήλ ότι θα “πληρώσει ακριβά” αν προχωρήσει σε χερσαία επιχείρηση στη Γάζα, σε ένα σπάνιο ηχογραφημένο μήνυμά του. “Ο εχθρός θα το πληρώσει ακριβά αν διανοηθεί να εισβάλει στη Γάζα”, προειδοποίησε ο Μοχάμεντ Ντέιφ, οι δηλώσεις του οποίου αναμεταδόθηκαν από τα μέσα ενημέρωσης στη Γάζα, μεταξύ τους το δορυφορικό τηλεοπτικό αλ Άκσα της Χαμάς, υπό τον έλεγχο της οποίας τελεί η Λωρίδα της Γάζας.

Το Ισραήλ πρέπει να άρει την πολιορκία στη Λωρίδα της Γάζας, δήλωσε ο Εμίρης του Κατάρ, ο οποίος στις αρχές του μήνα επισκέφτηκε την περιοχή. Ο Εμίρης Χαμάντ μπιν Χαλίφα αλ Θανί, σε συνέντευξή του στο Αλ Τζαζίρα, ανέφερε πως το Ισραήλ δεν θα σταματούσε τις επιθέσεις του στη Γάζα, εκτός αν συναντούσε ισχυρή αντίσταση.

Ο πρόεδρος της Παλαιστινιακής Αρχής Μαχμούντ Αμπάς απηύθυνε αργά χθες κάλεσμα σε όλους τους Παλαιστίνιους για ενότητα και για ειρηνικές διαδηλώσεις κατά της ισραηλινής επίθεσης στη Γάζα, ζητώντας έκτακτη σύνοδο του  Αραβικού Συνδέσμου.

Υψηλόβαθμος παλαιστίνιος αξιωματούχος που δεν κατονομάζεται είχε δηλώσει νωρίτερα στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι μια εκεχειρία μεταξύ των ένοπλων οργανώσεων της Γάζας και του Ισραήλ είναι πιθανή «σήμερα ή αύριο».

Keywords
Τυχαία Θέματα