Καραντίνα δύο εβδομάδων για όσους φτάνουν στη Βρετανία από 8 Ιουνίου

Σε υποχρεωτική καραντίνα διάρκειας δύο εβδομάδων θα υποχρεώνονται όσοι εισέρχονται  στο Ηνωμένο Βασίλειο από τις 8 Ιουνίου, ενώ θα επιβάλεται πρόστιμο, σε όποιον παραβιάσει το μέτρο αυτό για την αποτροπή νέων κυμάτων κορωνοϊού από το εξωτερικό.

Η υπουργός Εσωτερικών, Πρίτι Πατέλ, ανακοίνωσε ότι η υποχρεωτική αυτο-απομόνωση δεν θα ισχύει για άτομα που προέρχονται από την Ιρλανδία, γιατρούς που αντιμετωπίζουν το Covid-19 και εποχιακούς αγρότες. Οι παραβιάσεις θα τιμωρούνται με σταθερή ποινή 1.000 λιρών στην Αγγλία ή και με ποινική δίωξη με απεριόριστο

πρόστιμο.

Οι συνοριακές δυνάμεις θα είναι σε θέση να αρνηθούν την είσοδο σε αλλοδαπούς πολίτες, που δεν είναι κάτοικοι του Ηνωμένου Βασιλείου κατά τη διάρκεια ελέγχων, ενώ η απομάκρυνση από τη χώρα θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί ως έσχατη λύση.

Η Πάτελ πρόσθεσε ότι αναζητούναι «νέοι τρόποι για να ανοίξουν ξανά τα διεθνή ταξίδια και ο τουρισμός με ασφαλή και υπεύθυνο τρόπο».  Αναγνώρισε τέλος “πόσο σκληρές θα είναι αυτές οι αλλαγές για τον τομέα των ταξιδιών μας και του ελεύθερου χρόνου, που ήδη αγωνίζονται σε αυτές τις πρωτοφανείς στιγμές”.

Keywords
Τυχαία Θέματα