Καλήν εσπέραν Άρχοντες…σε Πρόεδρο και Πρωθυπουργό

Τα Χριστουγεννιάτικα κάλαντα είπαν στον πρωθυπουργό, Α. Τσίπρα, το Μουσικό σχολείο Αθήνας και η Δημοτική Φιλαρμονική Αμφιλοχίας, ενώ η μπάντα των Ενόπλων Δυνάμεων και η Προεδρική Φρουρά έψαλαν τα Κάλαντα στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Πρ. Παυλόπουλο.

Μια μαντινάδα των βρακοφόρων της Κρήτης αναφέρθηκε με τον δικό της τρόπο στις πρόσφατες τουρκικές προκλήσεις, περνώντας

το δικό της εορταστικό και συνάμα πατριωτικό μήνυμα.Ο πρόεδρος των βρακοφόρων είπε στον κ. Παυλόπουλο: «Ο πρόεδρος της γείτονος μας έχει πια τροζάνει και μας κουνά το δάχτυλο δείχνοντας τη Λωζάνη μα πρέπει μια απάντηση ξεκάθαρη να πάρει πως το αιγαίο το βαστούν οι Έλληνες φαντάροι»

Στο Προεδρικό Μέγαρο έψαλαν επίσης τα Κάλαντα το Λύκειο Ελληνίδων, η Νεανική Χορωδία του Συλλόγου Φίλων Μουσικής Θεσσαλονίκης, οι Θρακιώτες Αθηνών της Ενοριακής Νεανικής Εστίας του Ιερού Ναού Αγίου Ελευθερίου οδού Αχαρνών, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ερέτριας «Κ. Κανάρης» και Πολιτιστικός Σύλλογος Δροσιάς Ευβοίας, ο Πολιτιστικός Σύλλογος «Μερακλήδες Περιφέρειας Άρτας» και ο Όμιλος Βρακοφόρων Κρήτης.

“ΘΕΛΩ ΤΑ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΚΑΛΑΝΤΑ”

Οι μαθητές ξεκίνησαν με τα αγγλικά κάλαντα, το γνωστό “Jingle Bells”, και όταν τελείωσαν ο πρωθυπουργός παρατήρησε “αυτά είναι του ευρώ… Θέλω παραδοσιακά κάλαντα”, ενώ ρώτησε εάν υπάρχουν μαθητές που παίζουν μπουζούκι. “Στο 1ο Ειδικό Σχολείο Καλαμάτας που επισκέφθηκα ήταν τρεις μαθήτριες που έπαιζαν μπουζούκι”, είπε ο κ. Τσίπρας.

Η χορωδία των μαθητών συνέχισε με το “Ave Maria” και καθώς ενισχύθηκε από άλλους μαθητές με παραδοσιακά όργανα, ακούστηκαν και τα παραδοσιακά “Καλήν εσπέραν Άρχοντες…”.

Ο κ. Τσίπρας, φωτογραφήθηκε με τους μαθητές και έκανε δώρο στο σχολείο ένα πιάνο, «για να το χρησιμοποιούν όλοι οι μαθητές», όπως είπε, καθώς και ατομικά δώρα. Δώρα προσέφεραν στον πρωθυπουργό και οι μαθητές του σχολείου, ανάμεσα στα οποία ήταν και ένας πίνακας του Φασιανού.

Keywords
Τυχαία Θέματα