ΚΑΙΡΟΣ: Βελτίωση από αύριο, ηλιοφάνεια παραμονή και ανήμερα Πρωτοχρονιάς

Για την Κυριακή, παραμονή της Πρωτοχρονιάς και την Δευτέρα 1η Ιανουαρίου 2018 οι μετεωρολόγοι προβλέπουν καλό καιρό με ηλιοφάνεια.

ΣΗΜΕΡΑ:

Βροχές και σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στα πεδινά ηπειρωτικά και στα νησιωτικά τμήματα. Τα φαινόμενα στην Ανατολική Μακεδονία, στη Θράκη και κυρίως στο Ανατολικό και Νότιο Αιγαίο θα είναι τοπικά ισχυρά. Έντονα επίσης ενδέχεται να είναι πρόσκαιρα τα φαινόμενα

στη Δυτική Ελλάδα. Χιονοπτώσεις θα εκδηλώνονται κατά διαστήματα στα ορεινά ηπειρωτικά και σε ημιορεινές περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας και της Ηπείρου. Από τις βραδινές ώρες νέο κύμα τοπικά ισχυρών βροχών και καταιγίδων ενδέχεται να επηρεάσει τα νότια ηπειρωτικά και νησιωτικά τμήματα της χώρας.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από νοτιοδυτικές διευθύνσεις, με εντάσεις που θα φτάνουν τα 6 μποφόρ στα βόρεια και τα 7 μποφόρ στα νότια, ενώ αργά το βράδυ στα βορειοδυτικά πελάγη θα επικρατήσει Βαρδάρης με σταδιακή ενίσχυση στα 7 με 8 μποφόρ.

Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί μέτριοι μέχρι ισχυροί, 5 με 6 μποφόρ, και τοπικά σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ, αλλά από το απόγευμα σταδιακά θα στραφούν σε βορειοδυτικούς και στα βόρεια πελάγη θα ενισχυθούν σε σχεδόν θυελλώδεις έως θυελλώδεις 7 με 8 μποφόρ.

ΑΤΤΙΚΗ

Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές τις πρώτες πρωινές ώρες και γρήγορη βελτίωση.
Άνεμοι: Νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 5 και στα ανατολικά και νότια πρόσκαιρα τοπικά 6 μποφόρ. Από τις απογευματινές ώρες βαθμιαία στρεφόμενοι σε βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 8 έως 16 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Πιθανότητα ασθενών βροχών το πρωί. Κατά τόπους περιορισμένη ορατότητα ή ομίχλη τις πρωινές ώρες.
Άνεμοι: Ασθενείς μεταβλητοί. Βαθμιαία από τις βραδινές ώρες βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 5 έως 12 βαθμούς Κελσίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα