ΚΑΙΡΟ: Δωρητές από όλο τον κόσμο για την ανοικοδόμηση της Γάζας – 1 δις δολάρια από το Κατάρ

Η διάσκεψη των δωρητών για την ανοικοδόμηση στη Λωρίδα της Γάζας στην Αίγυπτο δεν πήγε καλά μόνο οικονομικά. Πήγε καλά και πολιτικά για τους Παλαιστίνιους, αφού πολλοί από τους συμμετέχοντες, κάλεσαν το Ισραήλ να προχωρήσει σε επανέναρξη των ειρηνευτικών διαπραγματεύσεων με τους Παλαιστίνιους που έχουν παγώσει από τον Απρίλιο.

Μεταξύ αυτών που έκαναν αυτή την έκκληση είναι ο Αμερικανός

υπουργός Εξωτερικών Τζον Κέρι που θα συναντηθεί μάλιστα με τον παλαιστίνιο πρόεδρο Μαχμούντ Αμπάς, ο Πρόεδρος της Αιγύπτου Φάταχ αλ Σίσι και ο υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας Ε.Βενιζέλος.

Η διάσκεψη κατέληξε σε απτά οικονομικά αποτελέσματα για την ανοικοδόμηση της Γάζας η οποία καταστράφηκε από τους ισραηλινούς βομβαρδισμούς (ισοπεδώθηκε για την ακρίβεια) και απαιτούνται περί τα 4 δις δολάρια για την ανοικοδόμησή της.

– Το ποσό του 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων για την ανοικοδόμηση της Γάζας ανακοίνωσε ότι προσφέρει ο υπουργός Εξωτερικών του Κατάρ Χάλεντ αλ Ατίγια κατά τη διάρκεια της Διεθνούς Διάσκεψης για Ανοικοδόμηση της Γάζας, που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Κάιρο μετά τον πόλεμο των 50 ημερών με το Ισραήλ, το καλοκαίρι.Πρόκειται, μακράν, για το μεγαλύτερο ποσό που έχει προσφέρει μέχρι στιγμής μια χώρα για τον σκοπό αυτό.

- Το ποσό των 212 εκατ. δολαρίων θα προσφέρει η Ουάσινγκτον όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Κέρι .«Ο λαός της Γάζας χρειάζεται πράγματι απεγνωσμένα της βοήθεια μας, όχι αύριο, όχι την επόμενη εβδομάδα, αλλά τώρα», είπε ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας στην ομιλία του στη σύνοδο των δωρητών.

- «Η Ελλάδα, παρά την οικονομική κρίση, έχει διαθέσει παραπάνω από 26 εκατ. ευρώ τα τελευταία 5 χρόνια για το παλαιστινιακό λαό. Διαθέσαμε αμέσως μετά την εκεχειρία 500.000 ευρώ για την αποκατάσταση της ύδρευσης και την επισιτιστική βοήθεια και σήμερα προσφέρουμε άλλο 1 εκατ. Ευρώ. Είναι συμβολική προσφορά, μπροστά στις τεράστιες ανάγκες», δήλωσε ο κ. Βενιζέλος

Keywords
Τυχαία Θέματα