ΠΟΙΟΙ ΚΑΙ ΠΩΣ ΕΦΕΡΑΝ ΤΟ ΧΑΟΣ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ – ΤΙΜΗΣΑΝ…ΤΑΧΑ ΜΟΥ ΤΟΝ Α.ΓΡΗΓΟΡΟΠΟΥΛΟ

upd: Η δεύτερη, νυχτερινή πορεία των …αντιεξουσιαστών στη μνήμη του Α.Γρηγορόπουλου και σε συμπαράσταση στον Μ.Ρωμανό, έφερε την Αθήνα, για μία ακόμα φορά, στις πρώτες θέσεις των δελτίων ειδήσεων ελληνικών αλλά και ξένων μέσων ενημέρωσης. Χάος στο κέντρο της πόλης με πολλές καταστροφές και με δεκάδες, πάνω από 200 προσαγωγές στην αστυνομία.

Με μικρή συμμετοχή, αλλά

ομαλά είχε λήξει η πρώτη πορεία το μεσημέρι του Σαββάτου, στην οποία μετείχαν μαθητές αλλά και νεολαίες κινλήσεων και κομμάτων, μεταξύ των οποίων και η νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ.

Το…πατιρντί, έγινε στη δεύτερη πορεία, όχι από την πλειοψηφία των συμμετεχόντων, αλλά από 600 περίπου κουκουλοφόρους.

Την ώρα που η δεύτερη αυτή πορεία πλησίαζε στο τέλος της, ομάδες ατόμων έσπασαν μάρμαρα, στάσεις λεωφορείων και τηλεφωνικούς θαλάμους επί της οδού Πανεπιστημίου. Η αστυνομία απάντησε με χημικά και χειροβομβίδες κρότου λάμψης.

Στη συνέχεια τα επεισόδια επεκτάθηκαν στην Ομόνοια, όπου κατευθύνθηκε το ένα μέρος της πορείας και στα Εξάρχεια, όπου κατευθύνθηκε ένα δεύτερο μέρος.

Τα επεισόδια μετά τις 21.00 επικεντρώθηκαν στα Εξάρχεια, όπου σημειώθηκαν συγκρούσεις μεταξύ αστυνομικών και ομάδων ατόμων με ρίψεις μολότοφ και χημικά, γύρω από την περιοχή του Πολυτεχνείου.

Ακολούθησαν οδομαχίες ανάμεσα στου διαδηλωτές και την αστυνομία, αλλά και ανθρωποκυνηγητό στους γύρω δρόμους των Εξαρχείων και ειδικότερα στις οδούς Στουρνάρη, αλλά και στην Σολωμού.

Εκτός από την χρήση χημικών και χειροβομβίδων κρότου λάμψης, η αστυνομία χρησιμοποίησε και τα ειδικά οχήματα «Αίαντας» που πραγματοποίησαν ρίψεις νερού.

Μάλιστα αργά το βράδυ στις επιχειρήσεις στα Εξάρχεια πήρα μέρος και άνδρες των Ομάδων Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος (ΟΠΚΕ)

ΤΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑΚαίνε το κέντρο της Αθήνας 600 κ@λόπαιδα με κουκούλες

Δακρυγόνα, μολότοφ, βομβίδες κρότου λάμψης και «αύρες» συνθέτουν το σκηνικό που διαμορφώνεται στην ευρύτερη περιοχή των Εξαρχείων και της Ομόνοιας μετά την ολοκλήρωση της πορείας των αντιεξουσιαστών – κουκουλοφόρων στο κέντρο της Αθήνας. Πληροφορίες που μεταδόθηκαν από την τηλεόραση για πυρκαγιά σε διαμέρισμα πρώτου ορόφου στα Εξάρχεια από ρίψη μολότοφ, δεν επιβεβαιώθηκαν.

Καταστροφές προκλήθηκαν και σε σταθμευμένα αυτοκίνητα, ενώ με πέτρες, ξύλα και διάφορα άλλα αντικείμενα έχουν γεμίσει οι δρόμοι περιμετρικά του Πολυτεχνείου και της πλατείας Εξαρχείων.

Πριν φθάσει η πορεία στο Σύνταγμα, μέσω των οδών Πανεπιστημίου και Σταδίου, υπήρξε ένταξη μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομικών στο ύψους της οδού Μητροπόλεως με τους αστυνομικούς να κάνουν χρήση χειροβομβίδων κρότου -λάμψης ενώ ένταση υπήρξε και επί της οδού Πανεπιστημίου στο ύψους της οδού Βουκουρεστίου με τους αστυνομικούς να δέχονται πέτρες από ομάδα διαδηλωτών και να κάνουν επίσης χρήση χειροβομβίδων κρότου λάμψης και δακρυγόνων .

Ομάδα διαδηλωτών έβαλε φωτιές σε κάδους απορριμμάτων, έσπασε βιτρίνες καταστημάτων, έσπασε μάρμαρα κτηρίων και προκάλεσε ζημιές σε στάσεις λεωφορείων και σε τηλεφωνικούς θαλάμους. Από κατάστημα ρούχων στην οδό Σταδίου, αφού έσπασαν τις βιτρίνες, οι κουκουλοφόροι έβγαλαν στο πεζοδρόμιο τα ρούχα και τους έβαλαν φωτιά…

Γύρω στις 10 το βράδυ η αστυνομία έκανε επιχείρηση με τους άντρες της ομάδας Δέλτα εναντίον περίπου 100 συγκεντρωμένων έξω από το κτήριο της ΓΣΕΕ που τελεί υπό κατάληψη. Στο σημείο έγιναν προσαγωγές, όμως δεν έγινε επιχείρηση εκκαθάρισης του κτηρίου. Η αστυνομία έχει προχωρήσει μέχρι τώρα σε 163 προσαγωγές, αριθμός που αναμένεται να αυξηθεί

Κλειστοί οι σταθμοί του μετρό Αμπελόκηποι, Πανεπιστήμιο, Κατεχάκη και ο σταθμός του ΗΣΑΠ στη Βικτώρια.

22.48 Θεσσαλονίκη. Επεισόδια σημειώθηκαν στη στο περιθώριο της πορείας στη Θεσσαλονίκη. Διαδηλωτές συγκρούονται με αστυνομικούς (φωτογραφία αριστερά) κατά τη διάρκεια επεισοδίων στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης, που σημειώθηκαν ανάμεσα στα ΜΑΤ και σε διαδηλωτές της πορείας.

ΜΕ ΜΙΚΡΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΚΑΙ ΕΙΡΗΝΙΚΗ Η ΠΡΩΤΗ ΠΟΡΕΙΑ

upd: Ολοκληρώθηκε η πορεία στη μνήμη του Αλέξη Γρηγορόπουλου στο κέντρο της Αθήνας, στην οποία συμμετείχαν πάνω από 5.000 διαδηλωτές. Ενα μέρος της, κατευθύνθηκε μέσω της Εμμανουήλ Μπενάκη στα Εξάρχεια, ενώ οι υπόλοιποι διαδηλωτές κατέληξαν στην πλατεία Ομονοίας όπου καιδιαλύθηκαν.
Κλειστοί παραμένουν οι δρόμοι στο κέντρο, καθώς αρχίζει δεύτερη πορεία…Στην πορεία μνήμης για τον Αλέξανδρο Γρηγορόπουλο, βρέθηκε και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτης Λαφαζάνης.

Στη Θεσσαλονίκη

Επεισόδια σημειώθηκαν νωρίτερα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Πάνω απο 1500 άτομα συμμετέχουν σε αυτήν την πορεία, ανάμεσα στα οποία βρίσκονται μαθητές, φοιτητές, μέλη του αντιεξουσιαστιξού χώρου, του ΟΚΔΕ, του ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΤΑΡΣΥΑ αλλά και σχολικοί φύλακες.

Τα επεισόδια μεταξύ ορισμένων διαδηλωτών και της αστυνομίας συνέβησαν επί της οδού Τσιμισκή, στο τμήμα της από το ύψος της Αγίας Σοφίας έως την Πλατεία Αριστοτέλους.Από τα επεισόδια προκλήθηκαν ζημιές σε τζαμαρίες καταστημάτων και σε κάμερες υποκαταστημάτων τραπεζών.Η αστυνομία προχώρησε σε προσαγωγές υπόπτων.

Keywords
Τυχαία Θέματα