Κ. Μητσοτάκης:«Μην παίζετε με την Ελλάδα» – Περιοδεία στην Ήπειρο

ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΝΔ/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ

«Μην παίζετε με την Ελλάδα », διαμήνυσε προς όλες τις πλευρές ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης.

Μιλώντας το βράδυ της Παρασκευής στα Ιωάννινα, ο κ. Μητσοτάκης εξέφρασε την ανησυχία του για τα εθνικά θέματα, ενώ δήλωσε ότι βρισκόμαστε «αντικριστά με την ιστορία σε μια δύσκολη καμπή για την πατρίδα μας, σε μια εποχή που η οικονομική κρίση από τη μία και η έλλειψη εθνικής στρατηγικής

από την άλλη, εμφανίζουν την Ελλάδα πιο αδύναμη από κάθε άλλη στιγμή σε ολόκληρη τη Μεταπολίτευση».

Ο πρόεδρος της Ν.Δ. έκανε λόγο για «εποχή μεγάλης διεθνούς κινητικότητας που προκαλεί ανησυχία σε ό,τι αφορά στα δικά μας εθνικά συμφέροντα», ενώ, αναφερόμενος στο Κυπριακό, είπε ότι βρίσκεται σε κρίσιμη καμπή, εκφράζοντας τη στήριξή του στις προσπάθειες του προέδρου της Κύπρου Νίκου Αναστασιάδη για μια δίκαιη και βιώσιμη λύση. «Και ακολουθούμε σταθερά το δόγμα “η Κύπρος αποφασίζει και η Ελλάδα συμπαρίσταται”», πρόσθεσε.

Μιλώντας για την Τουρκία, εξέφρασε την εκτίμηση ότι «ειδικά μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα, εμφανίζεται απρόβλεπτη», ενώ σε ό,τι αφορά τις δηλώσεις του προέδρου της γειτονικής χώρας Ταγίπ Ερντογάν για τη Συνθήκη της Λωζάνης, δήλωσε ότι «αμφισβητούν το θεμέλιο των διμερών μας σχέσεων και απειλούν με αποσταθεροποίηση την ευρύτερη περιοχή». Προειδοποίησε επίσης ότι η συμφωνία Ε.Ε. – Τουρκίας για το προσφυγικό «κρέμεται από μια κλωστή», εκτιμώντας ότι «αν καταρρεύσει, οι συνέπειες για τη χώρα μας είναι ανυπολόγιστες».

Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε και στην Αλβανία, σημειώνοντας ότι με σειρά δηλώσεων και πράξεων «ανοίγει σχεδόν όλα τα θέματα των διμερών μας σχέσεων, προσθέτοντας μάλιστα και το ανύπαρκτο ζήτημα του δήθεν “Τσάμικου”. Θέτει ανύπαρκτα ζητήματα, την ώρα που η ίδια προχωρά σε απαράδεκτες ενέργειες, όπως το γκρέμισμα σπιτιών Ελλήνων στη Χειμάρρα ή τη διακίνηση προπαγανδιστικού εθνικιστικού υλικού από υπαλλήλους του υπουργείου των Εξωτερικών. Την ίδια ώρα που δεν συνεργάζεται για να προχωρήσουν κοινώς επωφελή ζητήματα, όπως η οριοθέτηση των θαλασσίων ζωνών των δύο χωρών».

«Ίσως κάποιοι πιστεύουν ότι είναι ευκαιρία να εκμεταλλευτούν τα σημερινά προβλήματα της Ελλάδας για να αλλάξουν ισορροπίες και δεδομένα στην περιοχή», συνέχισε ο κ. Μητσοτάκης, υπογραμμίζοντας ότι η Ελλάδα για 10ετίες είναι πυλώνας σταθερότητας στα Βαλκάνια και στη Νοτιοανατολική Μεσόγειο. «Έχει σχέσεις φιλίας και συνεργασίας με τα γειτονικά κράτη, έχει δείξει την αλληλεγγύη της στα δύσκολα χρόνια των γειτόνων μας, στήριξε την ευρωπαϊκή προοπτική τους. Η στήριξη αυτή όμως δεν μπορεί, ούτε και πρέπει να ερμηνεύεται ως κάποιου είδους “λευκή επιταγή”. Ειδικά όταν με ενέργειες και παραλείψεις πλήττεται ο σεβασμός των σχέσεων καλής γειτονίας», πρόσθεσε ο πρόεδρος της Ν.Δ., διαμηνύοντας «με την Ελλάδα μην παίζετε».

Ο Κ. Μητσοτάκης στην Άρτα

Σκληρή κριτική στην κυβέρνηση άσκησε ο πρόεδρος της Ν.Δ, κατά τον χαιρετισμό του σε εκδήλωση εγκαινίων των γραφείων της ΝΟΔΕ, στην πόλη της Άρτας, λέγοντας ότι η χώρα βρίσκεται σε μία κρίσιμη συγκυρία, και τονίζοντας «εκλογές όσο πιο γρήγορα, τόσο πιο καλά».

Ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε, μεταξύ άλλων, πως η χώρα χρειάζεται πολιτική αλλαγή το συντομότερο δυνατόν και κάλεσε τον κόσμο σε έναν αγώνα, περιοχή-περιοχή, πόρτα- πόρτα. Η χώρα -όπως είπε- χρειάζεται μια κυβέρνηση που θα κάνει την πολιτική υπέρβαση, θα ανοίξει δρόμους αναπτυξιακούς θα πει αλήθειες στον λαό, θα δώσει αισιοδοξία στους πολίτες.

Τον πρόεδρο της ΝΔ στη διήμερη περιοδεία στην Ήπειρο συνοδεύει ο βουλευτής Ηρακλείου Λευτέρης Αυγενάκης, ενώ στην Άρτα τον υποδέχτηκαν πρώην και νυν βουλευτές από την Ήπειρο, καθώς και στελέχη και φίλοι του κόμματος.

Ο Κυριακός Μητσοτάκης θα μιλήσει απόψε σε πολιτική συγκέντρωση στα Ιωάννινα ενώ αύριο θα έχει συναντήσεις, με τον Μητροπολίτη Μάξιμο, τον περιφερειάρχη Ηπείρου και άλλα στελέχη της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Keywords
Τυχαία Θέματα