Κ. Μητσοτάκης: Ακόμη και εντός της ημέρας η ΠΝΠ για την ενίσχυση του ΕΚΑΒ από Πυροσβεστική και Ένοπλες Δυνάμεις

12:19 4/7/2023 - Πηγή: BankWars

Μιάμιση ώρα διήρκεσε η επίσκεψη του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο υπουργείο Υγείας, προκειμένου να δοθούν οι κατευθυντήριες γραμμές όσον αφορά το κυβερνητικό έργο. «Ίσως και μέσα στη διάρκεια της ημέρας να έχουμε την απόφαση Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου για την αξιοποίηση των μέσων της Πυροσβεστικής και των Ενόπλων Δυνάμεων στον τομέα των διακομιδών του ΕΚΑΒ» ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε ότι θα προχωρήσει άμεσα στη στελέχωση των ασθενοφόρων.

Όπως είπε ο κ. Μητσοτάκης, αυτό δεν αποτελεί υποκατάστατο του συνολικού σχεδιασμού για το ΕΚΑΒ,

καθώς οι αλλαγές για το ΕΚΑΒ θα προχωρήσουν όπως έχουν δρομολογηθεί.

Τόνισε επίσης ότι θα παρακολουθεί και θα ελέγχει κατά τακτά χρονικά διαστήματα την πορεία του έργου στο υπουργείο Υγείας και συμπλήρωσε ότι οι πολίτες πρέπει να δουν άμεσα το έργο της αναβάθμισης των υπηρεσιών υγείας με τη στήριξη του Ταμείου Ανάκαμψης.

«Το στοίχημα της Υγείας θα το κερδίσουμε όλοι μαζί» κατέληξε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Από την πλευρά του, ο νέος υπουργός Υγείας Μιχάλης Χρυσοχοΐδης είπε ότι στον μπλε φάκελο καταγράφονται οι προτεραιότητες του υπουργείου Υγείας. «Ο πρωθυπουργός μάς έδωσε σαφείς οδηγίες για το τι πρέπει να γίνει στο υπουργείο Υγείας» είπε ο κ. Χρυσοχοΐδης και πρόσθεσε ότι στόχος είναι η ισότιμη πρόσβαση όλων των πολιτών σε ποιοτικές υπηρεσίες υγείας. «Από τη δική μας πλευρά υπάρχει δέσμευση να αφοσιωθούμε και να εργαστούμε σκληρά» υπογράμμισε ο υπουργός Υγείας.

Keywords
Αναζητήσεις
k-mitsotakis-akomi-kai-entos-tis-imeras-i-pnp-gia-tin-enischysi-tou-ekav-apo-pyrosvestiki-kai-enoples-dynameis.htm
Τυχαία Θέματα