Κ. Μίχαλος: Το κράτος βάζει εμπόδια στην ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας

«Μέχρι το 2050 οι παραδοσιακές δυτικές οικονομίες θα έχουν μικρότερο μερίδιο από το 1700. Ακόμη νωρίτερα, μέχρι το 2020 πάνω από το 50% του παγκόσμιου ΑΕΠ θα παράγεται από τις αναπτυσσόμενες χώρες.»

Αυτό σχολίασε μεταξύ άλλων ο αναπληρωτής πρόεδρος του ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ και του ΕΒΕΑ Κωνσταντίνος Μίχαλος

σε εκδήλωση των ευρωεπιμελητηρίων στις Βρυξέλλες.

Ο κ. Μίχαλος υπογράμμισε στην ομιλία του πως στην Ευρώπη μόλις το 37% περίπου των εργαζόμενων προτιμούν την αυτοαπασχόληση, ενώ στις ΗΠΑ και στην Κίνα το αντίστοιχο ποσοστό υπερβαίνει το 50%.

Επικαλούμενος την έρευνα «Global Entrepreneurship Monitor 2013» ο επικεφαλής του ΕΒΕΑ υποστήριξε πως σε χώρες όπως η Γερμανία, η Γαλλία, το Βέλγιο, η Ελλάδα και η Ισπανία, οι επιχειρηματίες αρχικού σταδίου αποτελούν γύρω στο 5% του συνολικού ενήλικου πληθυσμού.

Το αντίστοιχο ποσοστό στις ΗΠΑ και στην Κίνα είναι κοντά στο 15%, ενώ στη Βραζιλία βρίσκεται στο 17%.Ο κ. Μίχαλος επικαλέστηκε και έρευνα της εταιρείας Gallup, που δημοσιεύθηκε πρόσφατα, σύμφωνα με την οποία η πλειοψηφία των Ευρωπαίων πολιτών δηλώνει ότι το κράτος δυσχεραίνει την ανάληψη επιχειρηματικής δραστηριότητας.

Μάλιστα, όπως τόνισε στις χώρες που υποφέρουν περισσότερο από την ανεργία -ειδικά μεταξύ των νέων- όπως η Ιταλία και η Ελλάδα, το ποσοστό των πολιτών που έχουν αυτή την άποψη υπερβαίνει το 90%.

Original article: Κ. Μίχαλος: Το κράτος βάζει εμπόδια στην ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας.

Keywords
Τυχαία Θέματα