Κ. Μίχαλος στο Bloomberg: Το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών ανησυχεί τους επιχειρηματίες

Όλα τα κόμματα επιθυμούν την παραμονή της Ελλάδας στην ευρωζώνη, επισήμανε ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών, Κωνσταντίνος Μίχαλος μιλώντας στο Bloomberg.

Ο κ. Μίχαλος

μιλώντας για την κατάσταση που επικρατεί αυτή την περίοδο στη χώρα, εξέφρασε την ανησυχία των επιχειρηματιών για το μέλλον της ελληνικής οικονομίας σε περίπτωση που η χώρα πάει σε πρόωρες εκλογές.

Αν και αναγνωρίζεται η πρόοδος που έχει σημειωθεί, τα μέλη του Επιμελητηρίου, αυτό που ζητούν τώρα από την κυβέρνηση, είτε μιλάμε για μια κυβέρνηση της Δεξιάς είτε της Αριστεράς, είναι να μπορεί να διαπραγματευτεί καίρια ζητήματα που απασχολούν τους Έλληνες πολίτες, σχετικά με τη φορολογία ή άλλα κοινωνικά θέματα.

Όπως ανέφερε, στην Ελλάδα υπάρχουν ακόμα ορισμένες φωνές οι οποίες επιθυμούν την έξοδο της χώρας από το ευρώ. Ωστόσο, η χώρα οφείλει να διατηρήσει την ευρωπαϊκή της ταυτότητα, αφού από εκεί και πέρα δεν υπάρχει άλλη λύση πέρα από την έξοδό της από το ευρώ.

Μιλώντας για το ρίσκο που πήρε ο κ. Σαμαράς να προβεί σε εκλογές προέδρου της Δημοκρατίας νωρίτερα από το προβλεπόμενο, τόνισε πως η κίνηση αυτή από τον Έλληνα πρωθυπουργό θα μειώσει τον κίνδυνο πρόωρων εθνικών εκλογών, μιας και οι ίδιοι οι πολίτες δεν επιθυμούν κάτι τέτοιο πριν συμπληρωθούν τα τέσσερα χρόνια.

Keywords
Τυχαία Θέματα