Ήξεραν για νεκρούς πριν νυχτώσει! Το κρύψανε από τον Πρωθυπουργό ή έπαιξαν θέατρο;

Τι συμβαίνει τελικά; Απίστευτες μαρτυρίες από αξιωματικούς. Η ηγεσία ήξερε για ύπαρξη νεκρών στο Μάτι από το απόγευμα της Δευτέρας! Πολλές ώρες πριν ο πρωθυπουργός και οι Υπουργοί εμφανιστούν να ενημερώνονται – σε ζωντανή τηλεοπτική σύνδεση- στο Συντονιστικό κέντρο Επιχειρήσεων της Πυροσβεστικής.

-Αστυνομικός βρήκε τον πρώτο νεκρό στο Μάτι στις 19:40, είπε στον ΣΚΑΙ ο γενικός γραμματέας Σωματείου Ειδικών Φρουρών Στράτος Μαυροειδάκος.

-Αλλά

και ο επικεφαλής των ανδρών του Λιμενικού Δημήτρης Μπαλτάκος ανέφερε στον ΣΚΑΙ πως πριν βραδιάσει είχαν και εκείνοι βρει τους πρώτους νεκρούς και είχαν ενημερώσει των αρχηγό του Λιμενικού

Στην σύσκεψη δεν γίνεται καμία αναφορά για νεκρούς αν και η πληροφορία για θύματα έχει από ώρα αρχίσει να μεταδίδεται από δελτία και δημοσιεύματα. Ο πρωθυπουργός λίγο μετά τα μεσάνυχτα βγαίνει από την σύσκεψη και κάνει λόγο για «ασύμμετρο φαινόμενο».

ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΦΡΟΥΡΟΙ

Ο γενικός γραμματέας Σωματείου Ειδικών Φρουρών Στράτος Μαυροειδάκος είπε πως ένα αστυνομικός βρήκε τον πρώτο νεκρό στο Μάτι,το απόγευμα, στις 19:40.
Ανέφερε, πως, εκεί υπήρχαν 8 αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ από τις επτά το απόγευμα και, πως, όταν ο αστυνομικός βρήκε τον νεκρό κάλεσαν το ΕΚΑΒ.
Στη συνέχεια αναφέρει, πως, οι πέντε αστυνομικοί βρήκαν 600 πολίτες στη θάλασσα στο Κόκκινο Λιμανάκι να περιμένουν βοήθεια.
Ο αστυνομικός προσπαθεί να διαβιβάσει το περιστατικό μέσω ασυρμάτου και δεν έχει σήμα. Οι αστυνομικοί έβγαλαν τα ρούχα τους και μπήκαν στα θάλασσα και ο οργάνωσαν διάσωση σε συνεργασία με τα καραβάκια που πλησίαζαν στο σημείο. Στην πορεία βρήκαν και άλλους νεκρούς. Όλα τα παραπάνω, όπως ανέφερε ο κος Μαυροειδάκος, έχουν καταγραφεί επισήμως.

ΤΟ ΛΙΜΕΝΙΚΟ

Όπως ανέφερε στον ΣΚΑΙ επικεφαλής των ανδρών του Λιμενικού Δημήτρης Μπαλτάκος, ειδοποιήθηκαν στις 6.30 το απόγευμα ότι υπήρχαν αποκλεισμένοι άνθρωποι στα λιμανάκια στο Μάτι και ξεκίνησαν από τον Άγιο Κοσμά.

Έφτασαν στο σημείο λίγο μετά τις 7 και ρίχτηκαν στη μάχη. Το πρώτο πράγμα που είδαμε είπε ο κ. Δ. Μπαλτάκος, ήταν εκατοντάδες κόσμου μέσα στη θάλασσα και στην παραλία.

Πολύ σύντομα εντοπίσαμε τα πρώτα θύματα και όπως χαρακτηριστικά είπε, ως αρχαιότερος αξιωματικός της ομάδας των 40 ανδρών των ΟΥΚ, ενημέρωσα και την στρατιωτική και την πολιτική ηγεσία του υπουργείου.
Όπως τόνισε εντοπίσαμε τον πρώτο νεκρό πολύ πριν νυχτώσει.

Keywords
Τυχαία Θέματα