Ιταλία: Βρέφος πνίγηκε κατά τη διάρκεια επιχείρησης διάσωσης μεταναστών στη Λαμπεντούζα

Ένα αγοράκι πέντε μηνών πνίγηκε χθες Τρίτη κατά τη διάρκεια επιχείρησης διάσωσης μεταναστών ανοιχτά της Λαμπεντούζα, την ώρα που το νησί προσπαθεί να διαχειριστεί έναν άνευ προηγουμένου αριθμό μεταναστών.

Το βρέφος έπεσε στο νερό, ενώ το λιμενικό της Ιταλίας προσπαθούσε να μεταφέρει στην ακτή 46 μετανάστες από σκάφος, ωστόσο οι σκηνές που εκτυλίχτηκαν ήταν χαοτικές, όπως μεταδίδει το πρακτορείο ANSA.

Και άλλοι

άνθρωποι έπεσαν στο νερό αλλά κατάφεραν να επιζήσουν, ενώ η βοήθεια ήρθε πολύ αργά για το παιδί.

Το μωρό προερχόταν από μια οικογένεια από τη Γουινέα και η μητέρα του ήταν ανήλικη, σύμφωνα με τις Αρχές. Η κοπέλα, που δέχεται ψυχολογική στήριξη, επέβαινε σε σκάφος από την πόλη Σφαξ της Τυνησίας, σε απόσταση περίπου 190 χιλιομέτρων από τη Λαμπεντούζα, το πιο κοντινό σημείο από όπου κάποιοι μετανάστες, που θέλουν να γλιτώσουν από τον πόλεμο και την φτώχεια, μπορούν να προσπαθήσουν να εισέλθουν στην Ευρώπη.

Χθες, σε εικόνες που μεταδόθηκαν από την περιοχή φαίνονταν ουρές από βάρκες, όλες γεμάτες με μετανάστες, που περίμεναν να δέσουν στο λιμάνι της Λαμπεντούζα ενώ ο ημερήσιος απολογισμός αφίξεων ανήλθε σε νέο υψηλό ρεκόρ.

Ο εισαγγελέας Τζιοβάνι Ντι Λέο δήλωσε ότι χθες έφτασαν 112 σκάφη με πάνω από 5.000 μετανάστες, ξεπερνώντας κατά πολύ το προηγούμενο ρεκόρ των 63 σκαφών που καταγράφηκαν μέσα σε μία ημέρα τον περασμένο μήνα. Στο μεταξύ, συνεχίστηκαν οι αφίξεις μεταναστών, με περίπου 1.300 νέες αφίξεις σήμερα το πρωί.

«Είμαστε όλοι κουρασμένοι και εξουθενωμένοι σωματικά και ψυχολογικά, η κατάσταση γίνεται μη διαχειρίσιμη και μη βιώσιμη» δήλωσε σήμερα ο δήμαρχος της Λαμπεντούζα Φιλίπο Μανίνο στο πρακτορείο ειδήσεων Adnkronos.

Οι μετανάστες που φτάνουν στη Λαμπεντούζα μεταφέρονται τακτικά στη Σικελία για να μην υπάρξει συμφόρηση, αλλά όταν οι αφίξεις αυξάνονται, αυτό δεν μπορεί να γίνει με αρκετά γρήγορους ρυθμούς.

Το κέντρο υποδοχής του νησιού είχε πάνω από 6.000 ανθρώπους σήμερα, σύμφωνα με τον ιταλικό Ερυθρό Σταυρό, όταν η επίσημη δυναμικότητα είναι περίπου 400.

Keywords
Αναζητήσεις
italia-vrefos-pnigike-kata-ti-diarkeia-epicheirisis-diasosis-metanaston-sti-labentouza.htm
Τυχαία Θέματα