ΙΤΑΛΙΑ: Τρέμε Σίλβιο! – Έγινε το πρώτο βήμα για την αποπομπή του από τη Γερουσία

Επιτροπή της ιταλικής Γερουσίας τάχθηκε σήμερα υπέρ της αποπομπής του Σίλβιο Μπερλουσκόνι από το σώμα αυτό της βουλής, μετά την οριστική καταδίκη του για φορολογική απάτη.

Η επιτροπή θα υποβάλει την εισήγησή της στην ολομέλεια του σώματος εντός 20 ημερών για ψηφοφορία.

Νωρίτερα μεταδίδαμε:

Σε εξέλιξη βρίσκεται η καθοριστική συνεδρίαση της επιτροπής της ιταλικής Γερουσίας που θα κρίνει

εάν θα αποπεμφθεί ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι μετά την αμετάκλητη καταδίκη του.

Αφού απέτυχε να ρίξει την κυβέρνηση Λέτα, ο ”Καβαλιέρε” δεν σκοπεύει να παρευρεθεί στη συνεδρίαση και υπογράμμισε την «βεβαιότητά» του ότι θα το δικαιώσει το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο.

Η συνεδρίαση της επιτροπής ξεκίνησε πριν το μεσημέρι της Παρασκευής και αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί εντός της ημέρας.

Στην επιτροπή κυριαρχούν αντιτιθέμενοι στον Μπερλουσκόνι και σε περίπτωση που η ετυμηγορία προβλέπει εκδίωξη από τη Γερουσία, η απόφαση θα τεθεί στην κρίση της Ολομέλειας. Τέτοια ψηφοφορία αναμένεται να γίνει σε δύο εβδομάδες.

Στις 19 του μηνός, τέλος, η εισαγγελία του Μιλάνου θα επανακαθορίσει την ακριβή διάρκεια της στέρησης των πολιτικών δικαιωμάτων του ζάμπλουτου πρώην πρωθυπουργού. Οι συνήγοροι υπεράσπισής του, όμως αναμένεται να προσφύγουν στον Άρειο Πάγο, σε μια ακόμη προσπάθεια να καθυστερήσει η εφαρμογή του μέτρου αυτού.

Keywords
Τυχαία Θέματα