ΙΤΑΛΙΑ: Ραντεβού Μπερσάνι – Μπερλουσκόνι αλλά …απίθανο να τα βρουν για κυβέρνηση

16:22 9/4/2013 - Πηγή: BankWars

Ο ηγέτης της κεντροαριστεράς Πιερ Λουίτζι Μπερσάνι επιβεβαίωσε ότι θα συναντηθεί σύντομα με τον Σίλβιο Μπερλουσκόνι -«Πέμπτη ή Παρασκευή»- για να συζητήσουν σχετικά με την εκλογή του Προέδρου, αλλά ελάχιστα περιθώρια άφησε για το σχηματισμό κυβέρνησης.

Προηγουμένως ο προερχόμενος από την Αριστερά ιταλός πρόεδρος Τζόρτζιο Ναπολιτάνο είχα καλέσει τις δύο παρατάξεις σε έναν καινούργιο «ιστορικό συμβιβασμό».

Στη συνάντησή του με τον Μπερλουσκόνι, ο Μπερσάνι είπε ότι θα συζητήσει για την εκλογή του διαδόχου του Τζόρτζιο Ναπολιτάνο, μια διαδικασία η οποία ξεκινά στις 18 Απριλίου και

στην οποία συμμετέχει ένα εκλεκτορικό σώμα αποτελούμενο από τα μέλη της Βουλής και της Γερουσίας, καθώς και εκπρόσωπους των περιφερειών.

Κατά τα άλλα, επέμεινε ότι ο Μπερλουσκόνι είναι άτομο που δεν μπορεί να εμπιστευθεί, όπως φάνηκε επί των ημερών της κυβέρνησης Μόντι.

Οι δηλώσεις του κεντροαριστερού πολιτικού δείχνουν ότι δύσκολα θα ξεπεραστεί το αδιέξοδο, καθώς 40 ημέρες μετά τις εκλογές κανένα κόμμα δεν μπορεί να σχηματίσει κυβέρνηση.

Από την άλλη, ο Μπερλουσκόνι απαιτεί η κεντροδεξιά να αφεθεί να επιλέξει τον επόμενο Πρόεδρο για να υποστηρίξει μια κυβέρνηση υπό την κεντροαριστερά και επιμένει ότι η μόνη εναλλακτική λύση είναι να προκηρυχθούν νέες εκλογές τον Ιούνιο ή τον Ιούλιο.

Keywords
Τυχαία Θέματα