Ιταλία: Εξιτήριο για τον Σ. Μπερλουσκόνι έπειτα από 40 ημέρες νοσηλείας

Εξιτήριο πήρε από το νοσοκομείο Σαν Ραφαέλε του Μιλάνο ο πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας Σίλβιο Μπερλουσκόνι, ο οποίος νοσηλευόταν για περισσότερες από 40 ημέρες καθώς εμφάνισε λοίμωξη του αναπνευστικού.

Από την εισαγωγή του στο νοσοκομείο στις 5 Απριλίου και για τις επόμενες δέκα ημέρες ο 86χρονος Μπερλουσκόνι παρέμενε σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, ενώ τότε τα ιταλικά ΜΜΕ ανέφερεαν ότι η ζωή του βρισκόταν σε κίνδυνο.

Το τηλεοπτικό κανάλι SkyTG24 παρουσίασε πλάνα του Μπερλουσκόνι σε μαύρη λιμουζίνα και μια πηγή από το συντηρητικό κόμμα Forza Italia επιβεβαίωσε ότι ο Καβαλιέρε έχει αποχωρήσει από το Σαν Ραφαέλε.

Μετά την εισαγωγή του, οι γιατροί ανέφεραν πως ο Μπερλουσκόνι πάσχει από χρόνια μυελομονοκυτταρική λευχαιμία, χωρίς να διευκρινίζεται πότε διαγνώστηκε για πρώτη φορά ο καρκίνος, επισημαίνοντας, όμως, ότι δεν είχε οξεία μορφή.

Η υγεία του Μπερλουσκόνι έχει επιδεινωθεί τα τελευταία χρόνια. Ο πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας υπεβλήθη σε εγχείρηση καρδιάς το 2016, ενώ έχει εισαχθεί επανειλημμένως στο νοσοκομείο από τότε που προσβλήθηκε από κορωνοϊό, πριν από τρία χρόνια.

Keywords