Ισραήλ: Συλλήψεις στελεχών του τηλεπικοινωνιακού ομίλου Bezeq “αγγίζουν” Νετανιάχου

Στη σύλληψη πολλών προσώπων προχώρησαν σήμερα (Κυριακή) οι ισραηλινές αρχές, στο πλαίσιο έρευνας για διαφθορά στο οποίο φέρεται να εμπλέκεται κι ο πρωθυπουργός της χώρας Μπενιαμίν Νετανιάχου.

Σε ανακοίνωσή της, η αστυνομία ανέφερε ότι μεταξύ των υπόπτων περιλαμβάνονται «υψηλόβαθμα στελέχη» του ομίλου τηλεπικοινωνιών Bezeq. Η εταιρεία φέρεται να έλαβε κάποια προνόμια με αντάλλαγμα την ευνοϊκή μεταχείριση του Νετανιάχου

από τον ειδησεογραφικό ιστότοπο Walla, που είναι μέλος του ομίλου Bezeq, όπως αναφέρουν δημοσιεύματα που φιλοξενήθηκαν σε ισραηλινά μέσα ενημέρωσης.

Την περασμένη Τρίτη, η αστυνομία εισηγήθηκε την παραπομπή του Μπενιαμίν Νετανιάχου για τις κατηγορίες δωροδοκίας, απάτη και κατάχρησης εμπιστοσύνης σε δύο ξεχωριστές υποθέσεις διαφθοράς.

Η απόφαση για το εάν θα ασκηθεί δίωξη στον Ισραηλινό πρωθυπουργό εξαρτάται από τον γενικό εισαγγελέα, ο οποίος μπορεί να χρειαστεί αρκετές εβδομάδες ή μήνες για να αποφασίσει.

Η υπουργός Δικαιοσύνης Αγιελέτ Σάκεντ έχει δηλώσει ότι ο πρωθυπουργός δεν είναι υποχρεωμένος να παραιτηθεί από το αξίωμά του, ακόμη και αν διώκεται επίσημα.

Keywords
Τυχαία Θέματα