Ισραήλ: Κυβέρνηση Λαπίντ – Μπένετ – Τέλος για Νετανιάχου μετά από 12 χρόνια

00:08 3/6/2021 - Πηγή: BankWars

Οι αντίπαλοι του Μπενιαμίν Νετανιάχου ανακοίνωσαν ότι κατέληξαν σε συμφωνία για τον σχηματισμό νέου κυβερνητικού συνασπισμού, ανοίγοντας τον δρόμο για την απομάκρυνση του επί 12 ετών ισραηλινού ηγέτη.

Η ανακοίνωση του ηγέτη της ισραηλινής αντιπολίτευσης Γιαΐρ Λαπίντ και του κύριου εταίρου του στον συνασπισμό, Ναφτάλι Μπένετ, ήρθε λίγα λεπτά πριν εκπνεύσει τα μεσάνυχτα η προθεσμία που είχε για να συγκεντρώσει τις απαιτούμενες ψήφους ώστε να να σχηματίσει την επόμενη κυβέρνηση. Η συμφωνία των Λαπίντ – Μπένετ αποτρέπει την πέμπτη εκλογική διαδικασία στο Ισραήλ

μέσα σε κάτι περισσότερο από δύο χρόνια.

Ο Γιαΐρ Λαπίντ ενημέρωσε τον Ισραηλινό πρόεδρο ότι κατόρθωσε να έχει την απαιτούμενη στήριξη για συγκρότηση νέας κυβέρνησης, όπως ανακοίνωσε το προεδρικό γραφείο και το κόμμα του Λαπίντ, Yesh Atid.

Νωρίτερα, το ισραηλινό αραβικό κόμμα Ράαμ του ισλαμιστή Μανσούρ Αμπάς, επισημοποίησε τη στήριξή του στον σχηματισμό ενός κυβερνητικού συνασπισμού κατά του Μπενιαμίν Νετανιάχου, αίροντας έτσι ένα από τα τελευταία εμπόδια για τον σχηματισμό κυβέρνησης στο Ισραήλ.

Ο Αμπάς “υπέγραψε τη συμφωνία συνασπισμού για τον σχηματισμό μιας κυβέρνησης ενότητας”, ανέφερε σε ανακοίνωσή του το γραφείο του ηγέτη της αντιπολίτευσης Γιαΐρ Λαπίντ.

Ο Λαπίντ και ο Μπένετ φέρονται να έχουν συμφωνήσει σε μια εναλλαγή στην πρωθυπουργία. Ο πρώην υπουργός Άμυνας Μπένετ θα είναι ο πρώτος που θα γίνει πρωθυπουργός για δύο χρόνια και στη συνέχεια θα τον αντικαταστήσει ο Λαπίντ, ο οποίος θέλει να αναλάβει πρώτα το αξίωμα του υπουργού Εξωτερικών.

Keywords
Τυχαία Θέματα