Ισπανία: Καταργούνται οι μάσκες σε εξωτερικούς χώρους από τις 10 Φεβρουαρίου

15:59 4/2/2022 - Πηγή: BankWars

Από τις 22 Δεκεμβρίου οι μάσκες ήταν υποχρεωτικές στην Ισπανία εκτός από όλους τους εσωτερικούς χώρους και σε όλους τους δημόσιους χώρους, κλειστούς ή ανοιχτούς, εκτός από παραλίες ή αγροτικές περιοχές, με ή χωρίς απόσταση ασφαλείας.

Όμως η πτώση των κρουσμάτων του έκτου κύματος που ξεκίνησε ήδη από τις 18 Ιανουαρίου οδηγεί την κυβέρνηση στην απόφαση της κατάργησής της αρχικά σε όλους τους εξωτερικούς χώρους μετά από τις συστάσεις των ειδικών. Την απόφαση θα λάβει το υπουργικό συμβούλιο της ερχόμενης Τρίτης και το μέτρο θα αρχίσει να ισχύει από την ερχόμενη Πέμπτη 10 Φεβρουαρίου.

Η

υπουργός Υγείας Καρολίνα Ντάριας δήλωσε ότι: “Ήταν ένα προληπτικό μέτρο, για το χρονικό διάστημα που ήταν απολύτως απαραίτητο έως ότου οι δείκτες οδηγούσαν σε μία διαφορετική απόφαση. Η κατάργησή τους είναι θέμα χρόνου καθώς οι δείκτες κρουσμάτων πλέον το επιτρέπουν“.

Οι μάσκες θα συνεχίσουν να είναι υποχρεωτικές σε εσωτερικούς χώρους, κάτι που ισχύει από την άνοιξη του 2020 και δεν φαίνεται να καταργείται για την ώρα.

Keywords
Τυχαία Θέματα