Ισόβια σε 5 από τους 13 κατηγορούμενους για την υπόθεση Noor Οne

22:27 2/8/2016 - Πηγή: BankWars

Την ποινή της ισόβιας κάθειρξης και χρηματική ποινή, επέβαλε με σημερινή του απόφαση, το τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Πειραιά, στους 5 από τους 13 βασικούς κατηγορούμενους της πολύκροτης υπόθεσης μεταφοράς των δύο τόνων ηρωίνης με το πλοίο «Noor Οne» από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα στην Ελευσίνα, τον Ιούνιο του 2014.

Επίσης παρά την αρνητική πρόταση της Εισαγγελέως, το δικαστήριο αποφάσισε για άλλους 5 κατηγορούμενους, η έφεση στην ποινή τους να έχει ανασταλτικό αποτέλεσμα, μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης

σε δεύτερο βαθμό. Οι πέντε αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους.

Η εισαγγελέας στην αγόρευσή της, τόνισε ότι οι συγκεκριμένες ποσότητες ηρωίνης που εντοπίστηκαν από τις αρχές ήταν εξαιρετικά μεγάλες για τα ελληνικά και ευρωπαϊκά δεδομένα.

Πρόσθεσε ότι η διακινούμενη ποσότητα των 2,1 τόνων πολύ υψηλής καθαρότητας, δεν θα μπορούσε να διατεθεί αυτούσια και θα πολλαπλασιαζότανε (ύστερα από την πρόσμιξή της με άλλες ουσίες) φτάνοντας τουλάχιστον στους 8 τόνους.

Τόνισε ότι η συγκεκριμένη ποσότητα ναρκωτικών, εφόσον δεν εντοπίζονταν από τις διωκτικές αρχές, θα οδηγούσε οπωσδήποτε σε βέβαιο θάνατο χιλιάδων ανθρώπους, που στην πλειονότητά τους θα ήταν νεαρής ηλικίας.

Έτσι η εισαγγελέας πρότεινε να μη δοθεί ανασταλτικό αποτέλεσμα στην έφεση, σε κανέναν από τους καταδικασθέντες κατηγορούμενους.

Μάλιστα, παρά τις υπερασπιστικές γραμμές των συνηγόρων υπεράσπισης των κατηγορουμένων, η εισαγγελέας είπε ότι εμμένει στην απόφασή της, προσθέτοντας ότι η άμεση εκτέλεση των ποινών των κατηγορουμένων, δεν θα έχει καμία ανεπανόρθωτη βλάβη για τους καταδικασθέντες και τις οικογένειές τους.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ισόβια σε πέντε κατηγορούμενους για την υπόθεση του Noor 1

Keywords
Τυχαία Θέματα