Ηρεμία στα Διαβατά μετά τα επεισόδια – Πρόσφυγες θέλουν να πάνε σε άλλες χώρες της ΕΕ

22:28 4/4/2019 - Πηγή: BankWars

Έκκληση προς τους αιτούντες άσυλο πρόσφυγες «που ακολούθησαν το ανεύθυνο κάλεσμα για πορεία προς τα σύνορα να επιστρέψουν στις δομές φιλοξενίας και σε καμία περίπτωση να μην ξεφεύγουν από τα όρια της νομιμότητας», κάνει το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση του ΑΠΕ-ΜΠΕ με αφορμή τη συγκέντρωση προσφύγων έξω από τη δομή φιλοξενίας στα Διαβατά και τα επεισόδια που σημειώθηκαν, πηγές του υπουργείου αναφέρουν ότι «δυστυχώς κάποιοι από τους αιτούντες άσυλο που φιλοξενούνται

σε δομές στη Βόρεια Ελλάδα παρασύρθηκαν από την παραπληροφόρηση που κυκλοφορούσε το τελευταίο χρονικό διάστημα μέσω κοινωνικών δικτύων παρά τις προειδοποιήσεις από τις διοικήσεις των δομών».

ΝΩΡΙΤΕΡΑ

Σοβαρά επεισόδια ανάμεσα σε πρόσφυγες και αστυνομικούς σημειώθηκαν στα Διαβατά, με τους μετανάστες να πετούν αντικείμενα προς τις αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες απάντησαν με χρήση χημικών.

Η διαμαρτυρία των προσφύγων είχε στόχο την προώθησή τους σε χώρες της Ευρώπης.

Ομάδα προσφύγων προσπάθησε να περάσει προς τη Συμμαχική Οδό, η οποία είναι κλειστή, προκειμένου να υποδεχθούν άλλους πρόσφυγες που κατέφθαναν στη δομή.

Εκεί συνάντησαν τον φραγμό των αστυνομικών δυνάμεων…Οι πρόσφυγες πέταξαν πέτρες προς τους αστυνομικούς, οι οποίοι απάντησαν με χρήση χημικών και κρότου-λάμψης.

‘Εχουν προσαχθεί τρία άτομα, εκ των οποίων ένας Κούρδος από το Ιράκ, ενώ ένας αστυνομικός έχει τραυματιστεί.

Σύμφωνα με πληροφορίες από τις συμπλοκές τραυματίστηκε ένας αστυνομικός και σημειώθηκαν υλικές ζημιές σε αυτοκίνητο.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ η ένταση εκτονώθηκε, αργά το απόγευμα της Πέμπτης.

Keywords
Τυχαία Θέματα