Ηπια ανοδικά κινούνται τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Με άνοδο ξεκίνησαν οι συναλλαγές στα μεγαλύτερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια την Τρίτη, καθώς οι επενδυτές διεθνώς στρέφουν την προσοχή τους στη συνεδρίαση της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ (Federal Reserve), η οποία αρχίζει σήμερα, καθώς και στα τελευταία στοιχεία για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημείωνε άνοδο 0,1% κατά την έναρξη των συναλλαγών με τον κλάδο των οικιακών

αγαθών να προσθέτουν 0,6% και να οδηγούν τα κέρδη, ενώ οι τηλεπικοινωνίες υποχώρησαν 0,9%.

Στη Γερμανία, ο δείκτης DAX ενισχύεται κατά 0,15%, στη Γαλλία ο CAC 40 κερδίζει 0,29%. Στο Λονδίνο ο FTSE 100 καταγράφει άνοδο της τάξης του 0,36% και στο Μιλάνο σημειώνεται άνοδος 0,20%

Οι οικονομολόγοι αναμένουν ότι ο γενικός δείκτης τιμών καταναλωτή παρέμεινε σταθερός τον Νοέμβριο σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα και προβλέπουν ότι αυξήθηκε κατά 3,1% σε 12μηνη βάση.

Συγκρατημένα αισιόδοξο ήταν το κλίμα στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια τη Δευτέρα με τους περισσότερους επενδυτές να κρατούν στάση αναμονής ενόψει των επικείμενων συνεδριάσεων των μεγάλων κεντρικών τραπεζών, της Fed, της EKT και της Τράπεζας της Αγγλίας, που είναι και οι τελευταίες για το 2023.

Σήμερα ξεκινά η διήμερη συνεδρίαση της Fed, κατά την οποία θα μελετήσει την τελευταία πολιτική επιτοκίων της και θα εκδώσει οικονομικές προβλέψεις.

Οι αγορές Ασίας-Ειρηνικού ενισχύθηκαν την Τρίτη, με τις ιαπωνικές μετοχές να οδηγούν τα κέρδη για δεύτερη συνεχόμενη συνεδρίαση. Τα προθεσμιακά συμβόλαια των αμερικανικών μετοχών μεταβλήθηκαν ελάχιστα κατά τη διάρκεια της νύχτας, καθώς η Wall Street περιμένει να δει αν το ράλι της αγοράς μπορεί να αντέξει έναν ακόμη γύρο δεδομένων για τον πληθωρισμό.

Keywords
Αναζητήσεις
ipia-anodika-kinountai-ta-evropaika-chrimatistiria-5.htm
Τυχαία Θέματα