ΗΠΑ: Αίτηση προστασίας από τους πιστωτές της κατέθεσε η εταιρεία ενοικίασης σκούτερ Bird

Αίτηση προστασίας εδαφίου 11 του πτωχευτικού κώδικα κατέθεσε στη Φλόριντα η Bird Global, η εταιρεία που τοποθέτησε για πρώτη φορά ηλεκτρικά σκούτερ στα πεζοδρόμια των μεγάλων πόλεων.

Σύμφωνα με τα δικαστικά έγγραφα, η εταιρεία με έδρα το Μαϊάμι κατέγραψε περιουσιακά στοιχεία και υποχρεώσεις μεταξύ 100 και 500 εκατομμυρίων δολαρίων. Η αίτηση προστατεύει

την εταιρεία από τους πιστωτές της, ενώ ζητεί την έγκριση του δικαστηρίου για ένα σχέδιο μέσω του οποίου θα προσπαθήσει να τους αποπληρώσει.

Πρώην στέλεχος της Uber Technologies, ο Travis Vander Zanden ίδρυσε το 2017 την Bird, που επιτρέπει στους πελάτες να ξεκλειδώνουν από απόσταση τα ηλεκτρικά σκούτερ και να τα νοικιάζουν χρησιμοποιώντας μια εφαρμογή. Το μοντέλο αντιγράφηκε ευρέως και μετέτρεψε την Bird σε μία από τις νεοφυείς επιχειρήσεις που έφτασαν με τη μεγαλύτερη ταχύτητα σε αποτίμηση 1 δισ. δολαρίων.

Η μετοχή της Bird έχει υποχωρήσει σημαντικά φέτος, καθώς ο ενθουσιασμός για τα σκούτερ υποχώρησε σημαντικά και τον Σεπτέμβριο το Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης (NYSE) άνοιξε διαδικασία διαγραφής της εταιρείας από το ταμπλό, αφού η μέση παγκόσμια κεφαλαιοποίησή της σε μια διαδοχική περίοδο διαπραγμάτευσης 30 ημερών έπεσε κάτω από το ελάχιστο επίπεδο των 15 εκατομμυρίων δολαρίων.

Keywords
Αναζητήσεις
ipa-aitisi-prostasias-apo-tous-pistotes-tis-katethese-i-etaireia-enoikiasis-skouter-bird.htm
Τυχαία Θέματα