Ινστιτούτο Πωλήσεων Ελλάδας (ΙΠΕ) Το νέο Δ.Σ – Η προοπτική του επαγγέλματος “πωλητής”

Πραγματοποιήθηκαν την Τετάρτη 9 Ιουλίου 2014 οι εκλογές για την ανάδειξη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου του Ινστιτούτου Πωλήσεων Ελλάδας (ΙΠΕ) μαζί με το 5ο Πανελλήνιο Συνέδριο Πωλήσεων με θέμα «Επιστροφή στο Μέλλον».

Από την ψηφοφορία προέκυψαν τα παρακάτω μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου:

Γιαννούχος Λάμπρος, Εμπορικός Διευθυντής,

ALUMIL

Γκόκας Χριστόφορος, Γενικός Διευθυντής Λειτουργίας Καταστημάτων ΜΕΤΡΟ

Ευσταθίου Γεώργιος, Partnership & Distribution Manager, MAPFRE Asistencia

Μάρκου Άγγελος, Γενικός Διευθυντής, ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΚΡΟΚΟΥ ΚΟΖΑΝΗΣ

Δούκας Αλέξανδρος, Γενικός Διευθυντής VLT’s, ΟΠΑΠ

Ευσταθόπουλος Γεώργιος, Εμπορικός ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ, ΜΕΛΙΣΣΑ ΚΙΚΙΖΑΣ ΑΒΕΕΤ

Εξωμανίδου Αριάδνη, Retail Sales Senior Manager, 360 CONNECT AΕ

Σταμουλακάτος Χριστόφορος, Διευθυντής Πωλήσεων Ελλάδος & Εξαγωγών, ΜΙΝΕΡΒΑ ΕΛΑΙΟΥΡΓΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ

Σταματάκης Κωνσταντίνος, Marketing & Customer Management Director, DIXONS ΚΩΤΣΟΒΟΛΟΣ

Σωτηρούδης Κωνσταντίνος, Περιφερειακός Διευθυντής Πωλήσεων, PRAKTIKER HELLAS Α.Ε.

Μπαμπαλιάρης Γεώργιος, Διευθυντής Πωλήσεων, OTEAcademy

Ως Αναπληρωματικά Μέλη προκρίθηκαν οι:

Ποταμίτης Αντώνης, CEO, WEST SA

Πολυχρονόπουλος Ηλίας, Head of Corporate Market, CYTA HELLAS ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΗ Α.Ε.

Καλαμπόκας Ευάγγελος, Διευθυντής Πωλήσεων Λιανεμπορίου, DIAGEO HELLAS

Τερψίδης Ιωάννης, Διευθύνων Σύμβουλος, INFORMATION SYSTEMS IMPACT ΑΕ

Δρακουλάκος Γεώργιος, Head of Commercial Learning & Development, RESPONSE S.A.

Μπούρλας Ιωσήφ, Managing partner, TMS-BUSINESS TRAINING

Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο στη συνεδρίασή του, στις 14 Ιουλίου 2014, συγκροτήθηκε σε σώμα ως εξής:

Πρόεδρος:

Γιαννούχος Λάμπρος, Εμπορικός Διευθυντής, ALUMIL

Aντιπρόεδρος:

Ευσταθίου Γεώργιος, Partnership & Distribution Manager, MAPFRE Asistencia

Γραμματέας:

Εξωμανίδου Αριάδνη, Retail Sales Senior Manager, 360 CONNECT AΕ

Ταμίας:

Σωτηρούδης Κωνσταντίνος, Περιφερειακός Διευθυντής Πωλήσεων, PRAKTIKER HELLAS Α.Ε.

Μέλη:

Γκόκας Χριστόφορος, Γενικός Διευθυντής Λειτουργίας Καταστημάτων ΜΕΤΡΟ, Μάρκου Άγγελος, Γενικός Διευθυντής, ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΚΡΟΚΟΥ ΚΟΖΑΝΗΣ, Δούκας Αλέξανδρος, Γενικός Διευθυντής VLT’s, ΟΠΑΠ, Ευσταθόπουλος Γεώργιος, Εμπορικός ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ, ΜΕΛΙΣΣΑ ΚΙΚΙΖΑΣ ΑΒΕΕΤ, Σταμουλακάτος Χριστόφορος, Διευθυντής Πωλήσεων Ελλάδος & Εξαγωγών, ΜΙΝΕΡΒΑ ΕΛΑΙΟΥΡΓΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ, Σταματάκης Κωνσταντίνος, Marketing & Customer Management Director, DIXONS ΚΩΤΣΟΒΟΛΟΣ, Μπαμπαλιάρης Γεώργιος, Διευθυντής Πωλήσεων, OTEAcademy

Το συνέδριο:

Το συνέδριο, το οποίο παρακολούθησαν περισσότερα από 200 ανώτατα και ανώτερα στελέχη επιχειρήσεων και επιχειρηματίες, ξεκίνησε με τους χαιρετισμούς των κυρίων Λάμπρο Γιαννούχο, Πρόεδρο του ΙΠΕ, Νίκο Καραγεωργίου, Πρόεδρο ΕΣΒΕΠ, Αντώνη Μακρή, Πρόεδρο ΣΕΛΠΕ και Γεώργιο Δουκίδη, καθηγητή ΟΠΑ & Διευθυντή ELTRUN.

Συντονιστής του συνεδρίου ήταν ο Δημήτρης Παπανικητόπουλος, Γραμματέας Δ.Σ. του ΙΠΕ, ενώ guest speaker ο Κωνσταντίνος Καρυπίδης, Speaker-Consultant-Trainer-Motivator.

O κ. Καρυπίδης, ανέδειξε το συμπέρασμα ότι στην ουσία ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΛΛΑΞΕΙ στην δουλεία ενός πωλητή, παρά την οικονομική κρίση αλλά διεξάγεται κάτω από διαφορετικές συνθήκες. Επίσης, τόνισε την σημασία της εσωτερικής προετοιμασίας του επαγγελματία πωλητή για να δημιουργήσει την απαραίτητη ψυχολογία μέσα από απλές τεχνικές αλλά και την δημιουργία προσωπικού πλάνου ανάπτυξης, προκειμένου να οδηγηθεί στην ικανοποίηση των προσωπικών και επαγγελματικών του στόχων.

Στη συνέχεια ακολούθησε panel με συντονιστή τον κ. Δημήτρη Λώλη, Διευθύνοντα Σύμβουλο της OTEAcademy και συμμετέχοντες σε αυτό τους Κωνσταντίνο Αμοιρίδη, Πρόεδρο & Διευθύνοντα Σύμβουλο της εταιρείας ΑΜΟΙΡΙΔΗΣ-ΣΑΒΒΙΔΗΣ Α.Ε., Δημήτρη Κατραβά, Διευθύνοντα Σύμβουλο της Media-Saturn Hellas, Αλέξανδρο Λαμνίδη, Γενικό Διευθυντή SETE, Μανώλη Λέκκα, Head Global Distributors Sales Schwarzkopf και Δαμιανό Χαραλαμπίδη, C.O.O. της Εθνικής Τράπεζας.

Η συζήτηση του πάνελ κινήθηκε γύρω από τις τάσεις και τις προοπτικές του επαγγέλματος των πωλήσεων και των πωλητών στους διαφορετικούς επιχειρηματικούς κλάδους.

Τα συμπεράσματα που εξήχθησαν από τους ομιλητές ήταν αισιόδοξα αλλά και σημαντικά όσον αφορά την μετάλλαξη που συμβαίνει και την ανάγκη να την ακολουθήσουν τα στελέχη των πωλήσεων για την παραμονή στον χώρο με αξιώσεις και προοπτική.

Χορηγοί ήταν οι εταιρείες: JOHNSON & JOHNSON, ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ, ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΚΡΟΚΟΥ ΚΟΖΑΝΗΣ, MAPFRE WARRANTY, MELISSA-KIKIZAS, ΜΙΝΕΡΒΑ, PRAKTIKER HELLAS, APOPSIS, OTEACADEMY, ΑΜΟΙΡΙΔΗΣ-ΣΑΒΒΙΔΗΣ Α.Ε., FORD, RESPONSE, METROMY MARKET, WEST, Ενώ Υποστηρικτές ήταν οι: ΣΕΛΠΕ, ΕΣΒΕΠ, A.LA.R.M., ELTRUN και IMPACT.

Keywords
Τυχαία Θέματα